15. 10. 2021 | Martina Kramerová

Patrik Miškář se vrací do Karlových Varů! Situaci řešíme, říká Daniel Sadil

Stadion před nedávnem oznámil, že se do Litoměřic vrací v rámci výměny za Jaroslava Kracíka útočník Patrik Miškář. Forvard, který se stal v loňské sezoně nejproduktivnějším hráčem play-off, ale za Litoměřice nastupovat nebude. Vrací se do Karlových Varů. Důvody, kvůli kterým kališnický dres zatím neoblékne, vysvětlil předseda klubu Daniel Sadil.

Před nedávnem jste s Karlovými Vary dojednali zajímavý trejd – výměnu Jaroslava Kracíka za Patrika Miškáře. Jak probíhala jednání?

Karlovy Vary měly zájem o Jaroslava Kracíka, my o Patrika Miškáře. Patrika jsme po loňské úspěšné sezoně sledovali, protože nás zajímalo, jak se chytne v extralize. V současné době ale není v Energii v takové pozici, v jaké bychom si přáli my i on. Jaroslavu Kracíkovi jsme zase chtěli umožnit, aby si ještě zahrál nejvyšší soutěž. Proto jsme se s Vary dohodli na hráčské výměně. Všechny podmínky jsme doladili a oba hráči se připojili k novým klubům.

Nyní však nastaly nečekané komplikace, kvůli kterým Patrik Miškář nesmí za Stadion nastoupit. Můžete vysvětlit, proč tomu tak je?

Ve chvíli, kdy mělo být prostřednictvím registračního systému oficiálně potvrzeno hostování Patrika z Karlových Varů, došlo k tomu, že jeho mateřský klub, který vlastní hráčská práva, ale s hráčem žádnou smlouvu nemá, s touto transakcí nesouhlasil. Karlovy Vary totiž hráče získaly prostřednictvím hostování přes nesouhlas mateřského klubu. To umožňuje hráči působit v klubu, který za něj zaplatí roční poplatek, ale neumožňuje práva přesunout jinam bez souhlasu mateřského klubu.

Jak bude klub tuto nenadálou situaci řešit? Nabízejí se nějaké možnosti?

V tuto chvíli hledáme s Karlovými Vary možné řešení, které by vyhovovalo všem stranám. Nechceme Jardovi Kracíkovi sebrat možnost hrát extraligu. Zároveň bychom byli rádi, kdyby Patrik hrál u nás a dostal se do loňské výkonnosti. Jeho působení ve Stadionu ale v tuto chvíli není v našich rukách a intenzivně řešíme další možnosti.