3. 10. 2021 | Filip Hulín

Dvougólový Svoboda: Vsetín byl silný soupeř. Ubojovali jsme to srdcem

Stadion v sedmém kole Chance ligy porazil na domácím ledě Vsetín a stále drží domácí neporazitelnost. Velkou zásluhu měl na triumfu Přemysl Svoboda, který vstřelil dva góly a pokaždé dal kališníkům vedení. ,,Vsetín má velké a důrazné obránce, kteří měli hlavně u mantinelu silově navrch. My jsme ale měli dobrou taktiku, které jsme se drželi, což nám zajistilo tři body,“ shrnul klíče k úspěchu dvacetiletý útočník.

Čtvrté domácí utkání, čtvrtá výhra a navíc proti silnému Vsetínu. Jak zápas vypadal z tvého pohledu?

První třetinu jsme byli lepší, měli jsme lepší pohyb. Připadalo mi, že jsou ještě unavení z dlouhé cesty. Ve třetí třetině jsme vstřelili dva góly, ale v závěru ještě inkasovali a zápas jsme ubojovali hlavně srdcem.

Byla v zápase nějaká věc, s kterou vám dělali hosté největší problémy?

Vsetín má velké a důrazné obránce, kteří měli hlavně u mantinelu silově navrch. My jsme ale měli dobrou taktiku, které jsme se drželi, což nám zajistilo tři body.

Utkání bylo velmi vyhrocené. Dělalo vám problém vyrovnat s tvrdou hrou soupeře?

Byli silní, ale myslím si, že máme dobře postavený tým, hlavně co se týče bruslení, takže jsme je přehrávali pohybem a naší rychlostí. Některé týmy hrají tvrdě, některé o něco méně, na což se musíme připravit.

Ve třetí třetině jste vstřelili rychlé dva góly. Myslíš, že se zápas za stavu 3:1 zlomil?

Osobně si myslím, že ano. Dlouho to bylo vyrovnané, ale pak jsme přidali dva góly a tam se to nejspíše zlomilo. Nejdůležitější ale bylo si pohlídat závěr utkání.

Vsetín necelé čtyři minuty před koncem snížil na rozdíl jediné branky. Nezačali jste se strachovat o výsledek?

Všichni jsme věřili, že se nám zápas povede dovést do vítězného konce. Myslím si, že jsme psychicky silní, takže nikdo nepochyboval. Samozřejmě je to hokej, může se stát cokoliv, což my nechtěli dopustit.

Ty jsi zaznamenal dva góly, takže s osobním i týmovým výkonem asi panuje spokojenost?

Určitě jsem, ale důležitější je týmové vítězství. Někdy se daří mně, někdy dá gól někdo jiný. V Jihlavě rozhodla čtvrtá lajna, předtím zase rozhodl Riku. Máme čtyři vyrovnané pětky a proti Vsetínu to vyšlo na mě.

Po sedmi kolech se nacházíte na druhé příčce tabulky. Jak bys zhodnotil začátek sezony?

Zatím je to velmi dobré. Škoda zápasu v Šumperku, kde jsme dlouho bojovali o tři body. Musíme hlavně ve výkonnosti pokračovat, protože se jinak hraje, když jsme v tabulce nahoře nebo na chvostu.

Ve středu vás čeká dlouhá cesta do Poruby. Co od zápasu čekat?

Poruba má dobrý tým, ale úplně se jim nevydařil začátek sezony. Nesmíme ale nikoho podceňovat, hrát naši hru a dodržovat taktiku. Všechno šlape, gólman nás drží, takže věřím, že vyhrajeme.