28. 9. 2021 | Vít Trubička

Repríza loňského čtvrtfinále. Stadion jede do Jihlavy

Kališníci po týdnu opět míří na venkovní kluziště. Soupeřem jim tentokrát bude jihlavská Dukla, jejíž prostředí bude litoměřickým hokejistům jistě velmi známé z loňských sedmi čtvrtfinálových zápasů. Tentokrát ale bude Stadion do utkání vstupovat z vyšší tabulkové pozice. Odveze si z Vysočiny vítězství?

Porovnání týmů

7. místo (8 bodů)
Postavení v tabulce
3. místo (12 bodů)
10:6
Skóre
20:13
Tomáš Čachotský (2+3)
Nejproduktivnější hráč
Riku Sihvonen (5+1)
Tomáš Čachotský, Filip Seman a Tomáš Havránek (všichni 2 góly)
Nejlepší střelec
Riku Sihvonen (5 gólů)
Anti Kauppila (0+2)
Nejproduktivnější obránce
Jan Holý (0+4)
Maksim Žukov (96,00 %)
Úspěšnost brankářů
Tomáš Král (92,31 %)
David Čermák (88,57 %)
Vrchlabí – Jihlava 1:2 sn.
Poslední utkání
Litoměřice – Kadaň 5:2

Stadion se utká se soupeřem, který má v letošní sezoně obdobnou výsledkovou bilanci. Jihlavským ale chybí jeden zápas a i tak by v případě výhry měli o jeden bod méně než litoměřický tým. Rozdíl u obou celků je v jejich dosavadní jediné prohře, zatímco Stadion Šumperku podlehl v prodloužení, tak Jihlava Porubě v základní hrací době. Kališníkům tak v současné době v tabulce patří třetí místo s dvanácti body, Dukla s osmibodovým ziskem obývá sedmou příčku.

Jihlavští jsou stále doma neporaženi. V CZ Loko Aréně přivítali hned v úvodním utkání Vsetín, jejž dokázali porazit 3:0. O týden později si vyšlápli na Přerov, tentokrát zvítězili výsledkem 3:1. Naopak na venkovních kluzištích vždy alespoň jeden bod ztratili. Z porubského stadionu odjížděli s prohrou 2:4, na ledě Vrchlabí sice dokázali zvítězit, avšak až v samostatných nájezdech 2:1.

Dukla hlásí řadu změn v sestavě

Po loňském tažení play-off Dukla celkem výrazně obměnila sestavu. Do Havířova zamířil Tomáš Fučík, do Sokolova Jan Strejček a do Litvínova Daniel Kolář.

Hostování z extraligových klubů skončilo Tomáši Černému a Danielu Bukačovi. Mezi další odchody pak patří přestup Daniela Krenželoka do Frýdku-Místku, Matěje Pekra do německého Memmingenu, Jana Brože do francouzského Brianconu a Tomáše Jiránka do Prostějova.

Naopak řada dalších hráčů do Jihlavy přišla. Z Havířova se na Vysočinu přesunul Filip Seman, z Vrchlabí Ján Niko, z Litvínova Filip Helt, z brněnské Komety Daniel Kowalczyk, z Prostějova Adam Wolf, z Hradce Králové Tomáš Janoušek, z Kadaně Vladislav Houška a ze švédského Bodens HF Antti Kauppila.

Litoměřičtí vstoupili do nové sezony celkem úspěšně. Ve všech pěti dosud odehraných zápasech dokázali bodovat. V prvním zápase si připsali výhru v prodloužení nad Frýdkem-Místkem, následně si poradili venku nad Benátkami nad Jizerou a doma nad Kolínem. Jedinou prohru zatím Stadion zaznamenal na ledě Šumperka, i tam ale získal alespoň bod po prodloužení. V posledním odehraném zápase si pak kališníci vyšlápli na Kadaň výsledkem 5:2.

Podaří se hráčům Litoměřic udržet bodovou šňůru? Jihlava je v posledních utkáních také úspěšná a Stadion tak nečeká lehký úkol. Kališníci jsou na tom ale o něco lépe, jak v tabulce, tak v celém bodovém počtu. Utkání v jihlavské CZ Loko Aréně začíná v 17:30, sledovat ho můžete nejen naživo, ale také na Hokejka TV či v textové podobě na onlajny.com.