25. 9. 2021 | Martina Kramerová

Gólový debutant Chlubna: Branka mi moc pomohla. Jsem rád, že jsem přispěl k výhře

Za Stadion odehrál teprve první zápas a hned při svém debutu skóroval. Talentovaný útočník Tomáš Chlubna se nového prostředí nezalekl a v 11. minutě poslal nekompromisně kotouč do sítě. Z premiérového zásahu za Litoměřice měl osmnáctiletý forvard velkou radost. Obzvlášť když si zahrál teprve druhý soutěžní zápas nové sezony. „Určitě mi to takhle na začátku moc pomohlo. Ulevilo se mi a za gól jsem moc rád. Musím se do toho ale ještě víc dostat,“ přiznal mládežnický reprezentant.

První zápas za Stadion a hned první branka. Jaké to bylo se trefit už při debutu v kališnickém dresu. Co tvoje pocity? Dá se říct, že z tebe spadla i nováčkovská nervozita?

Určitě mi to takhle na začátku moc pomohlo. Ulevilo se mi a jsem moc rád, že jsem svým gólem přispěl k výhře i bodovému zisku.

Litoměřice sice urvaly triumf, Kadaň vám ale rozhodně nedala nic zadarmo. Jak moc nepříjemný to byl soupeř a v čem vám dělal největší problémy?

Kadaň hraje dobře a organizovaně. Ve většině utkáním před zápasem s námi prohráli jen těsně. My jsme to ale odehráli dobře. Sice jsme vedli o hodně branek, ale zbytečnými chybami jsme soupeře bohužel dostali zpátky do zápasu a museli si to na konci víc hlídat.

Trhači přijeli s velmi mladým týmem. Bral jsi ty osobně zápas i jako možnost se poměřit s obdobně starými hráči?

Ani ne. Byl to soupeř jako každý jiný. My jsme se na něj připravili a získali body. A to je důležité.

Až na pár chybiček jste předvedli výborný výkon. Co na Kadaň z herního pohledu platilo? Čím jste ji dokázali udolat?

Myslím si, že se umíme dobře držet na puku v útočném pásmu a dobře kombinovat. Přesilovky kluci hráli taky výborně. O tyhle věci jsme se mohli a můžeme opřít.

Do Litoměřic jsi dorazil teprve nedávno a takřka hned naskočil do soutěžního zápasu. Jak ses sžil s prostředím a novými spoluhráči?

Jsem tu sice chvíli, ale jsem tu maximálně spokojený. Kluci jsou super a pro nás hráče je tu neskutečný servis, takže si to užívám a doufám, že nám to půjde a já týmu co nejvíc pomůžu.

V nové sezoně jsi před duelem s Kadaní naskočil jen do jednoho ostrého zápasu za českobudějovickou juniorku, teď rovnou Chance liga. Bylo náročné se s tím popasovat?

Ten zápas za českobudějovickou juniorku jsem hrál v pátek, takže jsem lítal autem tam a zpátky. Z tohohle pohledu to bylo hodně nepříjemné. Nějaké věci do sebe musím dostat a zlepšit se v nich. Ale snažím se, aby to bylo co nejrychleji a já co nejvíc pomohl týmu.

Díky angažmá ve Stadionu a projektu Dukla teď budeš hodně na očích trenéru Davidu Brukovi, který je asistentem u reprezentační dvacítky. Směrem k mistrovství světa U20 je to asi velká motivace, že?

Samozřejmě to vím, že šance na MS tu je. Ale snažím se na to nijak neupínat a hrát svoji hru. Je jasné, že by bych byl moc rád, kdyby to vyšlo. Ale teď jsem tady a chci pomoct Litoměřicím a týmu.