23. 9. 2021 | Martina Kramerová

Do Kalich Areny zavítají kadaňští Trhači, vrátí se Stadion na vítěznou vlnu?

Před Stadionem leží další domácí výzva. V Kalich Areně, kde ještě kališníci neprohráli, přivítají poslední Kadaň, která letos ještě nevyhrála. Zatímco Litoměřičtí chtějí po ztrátě v Šumperku znovu naplno bodovat, Trhači hodlají vybojovat první triumf sezony. Podaří se svěřencům trenérů Bruka a Tvrzníka potvrdit roli favorita a získat do tabulky pravdy další důležité body?


Porovnání týmů

4. místo (9 bodů)
Postavení v tabulce
17. místo (0 bodů)
15:11
Skóre
8:19
Riku Sihvonen (3+0)
Nejproduktivnější hráč
Kyle Heffernan (3+1)
Riku Sihvonen (3 góly)
Nejlepší střelec
Kyle Heffernan (3 góly)
Jan Holý (0+2)
Nejproduktivnější obránce
Luka Zorko (1+1)
Tomáš Král (92,55 %)
David Čermák (88,57 %)
Úspěšnost brankářů
Aleksei Trifonov (88,89 %)
Richard Běhula (87,23 %)
Šumperk – Litoměřice 4:3p
Poslední utkání
Kadaň – Vrchlabí 2:4

Čtyři zápasy, čtyři prohry, nulový bodový zisk a poslední příčka tabulky. Tak nepříznivou bilanci počítají v Kadani, které se start Chance ligy vůbec nepovedl a prozatím se výsledkově hledá. Klub přitom v létě přivedl řadu zajímavých hráčů a na lavičku se postavil věhlasný Vladimír Růžička. V týmu se objevili dva Kanaďané – Kyle a Shane Heffernanové. Do branky přišel Rus Alexei Trifonov. Obranu pak vyztužili Miloslav Jáchym či Petr Kuboš. Útočné řady pak doplnili Lukáš Koblížek nebo Matěj Zabloudil.

V přípravě měli Trhači mírně pozitivní bilanci, když ze sedmi zápasů brali čtyři výhry. Třikrát naopak kousali porážku. Vítězství však vybojovali pouze proti papírově slabším soupeřům – dvakrát porazili Klatovy a dvakrát Cheb.

Sezonu 2021/2022 načali duelem s Porubou, jíž podlehli 1:3. Následně nestačili ani na Přerov a prohráli 5:2. Ve třetím kole inkasovali od Vsetína sedm gólů a prohráli 7:3. Naposledy se utkali s Vrchlabí a rovněž odešli z ledové plochy poražení. Přestože není Kadaň nejhorší ani v počtu nastřílených branek, ani v počtu inkasovaných, prohrála pokaždé v základní hrací době a nevytěžila ani bod. Proto jí patří poslední místo ligové tabulky. Předposlední Benátky sice také ještě nezískaly body, mají ale lepší skóre, a tak jsou prozatím na samém chvostu právě Trhači.

Přesto budou pro Stadion jistě nepříjemným soupeřem. V ofenzivě se daří Kyleu Heffernanovi, který nastřílel do sítí soupeřů už tři branky. K tomu přidal jednu asistenci a vede produktivitu celého týmu.

To kališníci oproti Kadani odstartovali ligu na výbornou a v prvních čtyřech zápasech pokaždé bodovali. Po třech výhrách ale přišla první porážka. Se Šumperkem však Stadion padl až v prodloužení a i tentokrát nezůstal bez bodu. Dvě vítězství, jeden triumf a jedna prohra v prodloužení Litoměřice prozatím řadí Litoměřice na 4. příčku tabulky.

Bodově mužstvo táhne třígólový Riku Sihvonen. Stejný počet kanadských bodů nasbírali i Josef Koláček a Martin Kadlec. Oba nastříleli po dvou brankách, k nimž přidali po jedné nahrávce. Tři body zaznamenalo ještě dalších pět hráčů. Jaroslav Kracík, Lukáš Válek a Ondřej Procházka zapsali po jedné trefě a dvou asistencích. Marek Berka a Roman Přikryl mají na kontě po třech nahrávkách.

V duelu proti Kadani budou kališníci papírovými favority. Splní tuto roli? Zápas začíná v sobotních 17:00 a můžete ho sledovat živě na Hokejka TV nebo v textovém onlajnu na www.onlajny.com. Při utkání budou navíc platit speciální protikoronavirová opatření.

Prosíme všechny příznivce, aby ke vstupu používali všechny vchody na tribunu. Pro majitele hráčských karet, online vstupenek a permanentek je vyhrazen vchod označený 3,4. Na zimním stadionu si každý fanoušek musí chránit nos a ústa rouškou a při vstupu si vydezinfikovat ruce připravenou dezinfekcí.

Stejně jak tomu bylo v přípravě, je nutné pro vstup na stadion splnit jednu z následujících podmínek:

-potvrzení o negativním PCR testu ne starší než 7 dnů

-potvrzení o negativním antigenním testu ne starší než 72 hodin

-potvrzení nebo čestné prohlášení o provedeném negativním testu ve škole

-potvrzení o očkování proti COVID-19 (14 dní po kompletně ukončeném očkování)

-lékařské potvrzení o prodělané nemoci COVID-19 v posledních 180 dnech

Kontrola proběhne při vstupu na stadion. Fanoušci by měli všechna potvrzení ukazovat bez vyzvání a vyrazit na zápas s předstihem. Děkujeme za pochopení a za dodržování všech pravidel a podmínek.