21. 9. 2021 | Kateřina Kubatková

Stadion vyráží do Šumperka! Podaří se kališníkům udržet neporazitelnost?

Kališníci ve středu vyrazí do dalekého Šumperka změřit síly s místními Draky. Svěřenci trenérů Bruka a Tvrzníka v letošní sezoně už třikrát zvítězili. Šumperk také z žádného utkání nevyšel bodově naprázdno. Podaří se Litoměřicím potvrdit dosavadní neporazitelnost?


Porovnání týmů

7. místo (6 bodů)
Postavení v tabulce
3. místo (8 bodů)
7:6
Skóre
12:7
Rok Macuh (1+2)
Nejproduktivnější hráč
Riku Sihvonen (3+0)
Petr Kratochvíl (2 góly)
Nejlepší střelec
Riku Sihvonen (3 góly)
Tomáš Drtil (0+1)
Nejproduktivnější obránce
Jan Výtisk (1+0)
Vojtěch Mokry (94,25 %)
Úspěšnost brankářů
Tomáš Král (92,55 %)
Vrchlabí – Šumperk 3:2 sn
Poslední utkání
Litoměřice – Kolín 5:3

Šumperku se zatím v každém utkání letošního ročníku Chance ligy podařilo získat alespoň jeden bod. Naposledy změřil síly s Vrchlabím a zápas byl velmi vyrovnaný. Už v první minutě poslal Draky do vedení Vojtěch Šilhavý. Domácímu celku se však podařilo srovnat. Hostům vedení znovu zajistil až Tomáš Vildumetz, na jehož gólu se asistencí podílel i nejproduktivnější hráč moravského celku Rok Macuh. Vrchlabí ale znovu srovnalo a po základní hrací době nebyl známý vítěz. Souboj skončil až nájezdy, ve kterých zvítězil domácí tým a svěřenci trenéra Martina Janečka získali pouze jeden bod.

Stadion v dosavadních třech kolech vybojoval osm bodů a zůstává zatím neporažený. V rámci třetího kola se kališníci představili v Kalich Areně, kam zavítal Kolín. V 17. minutě zajistil domácím vedení Jaroslav Kracík. V průběhu utkání se dále gólově prosadili Lukáš Pajer a Josef Koláček. Bodově zazářil Lukáš Válek, jenž se blýskl jedním gólem a asistencí. Poslední branku v utkání vstřelil i nejproduktivnější litoměřický hráč Riku Sihvonen a domácí tak kozly porazili poměrem 5:3.

V minulé sezoně se spolu tyto dva celky utkaly dvakrát a i když druhý zápas rozhodovaly až samostatné nájezdy, v obou soubojích byl úspěšnější Stadion. Draci před sezonou 2021/22 významně posilovali. Za zmínku stojí změna v brankovišti, kam přišel z Olomouce talentovaný mladík Vojtěch Mokry. Mezi nové posily se rovněž řadí současný nejproduktivnější hráč týmu Rok Macuh, a také Tomáš Vildumetz, který v minulé sezoně oblékal dres Karlových Varů. Změna nastala i v realizačním týmu. Nově se na lavičce v roli asistenta hlavního trenéra objevuje Lukáš Majer, dosavadní šéftrenér českobudějovické mládeže.

Svěřencům trenérů Bruka a Tvrzníka se v posledním odehraném utkání podařilo využít hned tři přesilovky. Úspěšnost 18,75 % je řadí na čtvrté místo v tabulce. Naopak Šumperku se od začátku sezony nepovedlo zužitkovat ani jednu početní výhodu a spolu s Kadaní, Vsetínem a Prostějovem zaujímá poslední příčku. Co se týká oslabení, tak Stadion se po dvanácti odehraných oslabeních pyšní stoprocentní úspěšností. To Draci už inkasovali v početních nevýhodách dvě branky a s úspěšností 84,62 % jsou v tabulce dvanáctí.

Jestli se kališníkům podaří prodloužit sérii výher, nebo je Šumperk zastaví, mohou fanoušci sledovat ve středu od 18:00 prostřednictvím Hokejka TV, nebo textového přenosu na Onlajny.com.