19. 9. 2021 | Martina Kramerová

Z gólu mám velkou radost! Obzvlášť proti Kolínu, kde jsem vyrůstal, přiznal střelec Pajer

Chance ligu v Litoměřicích střídá s juniorkou Hradce a v obou soutěžích boduje. Pro Lukáše Pajera je sezona už na jejím počátku hodně náročná, přesto je talentovaný forvard rád, že dostává hodně příležitostí. Důvěru splatil naposledy v duelu proti Kolínu, v němž vsítil jednu z pěti kališnických branek. Z výhry i branky měl velkou radost. Už je proto, že Kolín pro něj byl speciálním soupeřem. „Z gólu mám velikou radost i přece jenom je to Kolín kde jsem hokejově vyrůstal

Stadion přehrál v dramatické bitvě Kolín a zapsal třetí výhru sezony. Kozlové však byli houževnatí a dvakrát dokázali smazat kališnický náskok. Utkání bylo hodně náročné i podle autora jedné z branek Lukáše Pajera. „Velice těžký zápas. Kolín dokázal po našich chybách dvakrát srovnat. Nakonec jsme to ale dotáhli do vítězného konce,“ uvedl mladý forvard.

Zároveň zmínil, co bylo velmi důležitým klíčem na cestě za vítězstvím. „Jsme strašně rádi, že jsme začali pomalu využívat přesilové hry. Je důležité, abychom je proměňovali častěji. Úplně speciálně je sice netrénujeme, ale konečně jsme to prolomili a snad nám to tam začne v přesilovkách padat častěji,“ zadoufal osmnáctiletý forvard.

Byl to právě on, kdo svou trefou dostal Litoměřice do vedení 2:1 a pomohl tak k celkovému triumfu. „Z gólu mám velikou radost. Přece jen je to Kolín, kde jsem jako malý hokejově vyrůstal,“ přiznal.

Na druhé straně ledové plochy navíc měl spoustu známých. Už jen proto, že se s řadou z nich zná z Hradce Králové. Předzápasové hecovačky ale prý neproběhly. „Kluky z Kolína znám, ale před zápasem žádné hecování neproběhlo. Soustředili jsme se každý na svůj výkon,“ řekl Pajer.

Přestože se Chance liga teprve rozběhla, má za sebou mládežnický reprezentant už několik ostrých bitev. Kromě Litoměřic totiž nastupuje ještě za hradeckou juniorku a má tak hodně náročný program. I přesto pravidelně boduje v obou soutěžích. „Na dojezd je to docela náročné, přece jenom Hradec není nejblíž. Ale všechno se dá stihnout. Jsem strašně rád, že mi to tam napadalo v obou soutěžích. Je to dobré na sebevědomí do dalších zápasů,“ těšilo ho.

Chuť do další práce přinášejí i kališnické výsledky. Stadion ze tří zápasů vydoloval osm bodů a okupuje třetí příčku soutěže. Pajer však zůstává nohama na zemi. „Po výsledkové stránce je dobré, že jsme v každém zápase udělali body. Je to slušný začátek do sezony. Po herní stránce je tam ale pár věcí, na kterých musíme ještě zapracovat,“ uzavřel.