18. 9. 2021 | Vít Trubička

Jsem rád, že nám začaly padat góly v přesilovkách, hlásí Lukáš Válek

Důležitou součástí vítězného týmu v utkání s Kolínem byl útočník Lukáš Válek, který se podepsal pod dva litoměřické góly. U prvního jako samotný střelec, u druhého pak jako první asistent. Navíc se díky oběma těmto trefám dostali kališníci dvakrát do vedení. „Vzhledem k vypjatosti soutěže v letošní sezoně nám dosavadní bodování v každém zápasu hodně pomohlo,“ řekla litoměřická dvaadvacítka.

Podařilo se vám zvítězit ve třetím utkání v řadě. Na čelo tabulky ztrácíte pouhý bod. Jak důležitý je takový vstup do sezony?

Vzhledem k tomu, že letos je soutěž poměrně vypjatá, tak si myslím, že je to slušný začátek. To, že jsme dosud bodovali ve všech zápasech, nám hodně pomohlo.

S Kolínem to navíc bylo trochu dramatičtější utkání. Bylo náročné dotahovat skóre a posléze i otáčet?

Pokazili jsme si to sami. Tři góly jsme soupeři v podstatě darovali. Myslím si, že kdybychom nechybovali, zápas by se vyvíjel úplně jinak.

V první třetině se dlouho čekalo na gólovou trefu, to se změnilo až v jejím závěru. Co chybělo k dřívějšímu skórování?

Ze začátku to bylo takové opatrnější, nějaké šance tam byly, ale většinou jsou úvody zápasů bezgólové.

Už v první minutě jste museli hrát v oslabení. Jak moc velká nepříjemnost to v tu chvíli byla?

Každé oslabení je samozřejmě nepříjemné. Řekl bych ale, že je hrajeme dobře.

Soupeř pak ve druhé třetině dokázal vyrovnat. Věřili jste si, že i přes nerozhodný stav na startu třetí třetiny to dotáhnete do vítězného konce?

Po vyrovnání jsme chvíli byli dole, góly ale pramenily z našich chyb. Kdybychom celou dobu hráli naši hru, tak by se tohle vůbec nemuselo stát. Naštěstí jsme to ale zvládli otočit.

Byly pro tým důležité oba góly, ve kterých jsi měl své přičinění, ať už z pozice střelce nebo asistenta, a které vás poslaly do vedení?

Každý gól, který dostane tým do vedení, je důležitý. Myslím si, že nám dost pomohly a i díky nim jsme zvládli zápas.

Proti Kolínu se vám také dařilo v přesilových hrách, hned tři jste dokázali využít. Byly důležitou součástí vaší hry?

Byly. Už také bylo na čase, abychom je začali proměňovat. Před tímto zápasem jsme dosud žádnou nevyužili. Jsem rád, že to tam v přesilovkách napadlo a musíme v tom pokračovat.