14. 9. 2021 | Vít Trubička

Poprvé v sezoně ven! Kališníci míří do Benátek

Na litoměřické hokejisty čeká první venkovní utkání nové sezony. Soupeřem jim budou středočeské Benátky, s nimiž se utkali už dvakrát v rámci letní přípravy. V obou těchto kláních se ale vždy radovali Benátečtí. Podaří se Stadionu oplatit soupeři tyto porážky a navázat tak na úvodní výhru nad Frýdkem?


Stadion se v 2. kole utká s týmem, který v úvodním klání padl ve Vrchlabí 0:2. Jediné góly zápasu padly v první třetině, kdy otevřel skóre Pavel Mrňa a následně ho navýšil Tomáš Zeman. Další střely už dokázali oba gólmani, Jakub Soukup i Matěj Žajdlík, pokrýt, proto Benátečtí stále čekají na první bodový zisk.

Pro Stadion se ale nebude jednat o úplně neznámého soupeře, oba týmy se už dvakrát setkaly v letní přípravě. Vždy byly ale úspěšnější Benátky. Ty zvládly v prvním domácím utkání zvítězit 5:3 po dvou trefách Klapky a jedné Bukače, Cikharta a Janči. Na litoměřické straně se pak prosadili Riku Sihvonen a Lukáš Pajer.

Druhé utkání, hrané v Litoměřicích, už tak výraznou gólovou podívanou nepřineslo. Benátečtí vyhráli o pouhou jednu branku 2:1. Do vedení středočeský tým dostali Adam Dlouhý a Erik Čermák, načež ještě dokázal snížit Riku Sihvonen, nicméně k vyrovnávací trefě už nedošlo a Stadion poprvé doma padl.

Přípravné klání proti Benátkám

V letní přípravě odehráli Benátečtí deset utkání, po dvojici s Vrchlabím, Litoměřicemi, Ústím nad Labem a juniorkou rakouského Salcburku, jeden pak se Sokolovem a s Kolínem. Na samém startu přípravy porazily Benátky Vrchlabí venku 3:1, v dalších třech kláních ale padly. Poprvé se Sokolovem 1:2 po nájezdech, následně 1:2 s Ústím a 1:5 s Kolínem.

První domácí výhru si tak připsaly až v úvodním klání s Litoměřicemi, které porazily 5:3. V obou případech také Středočeši vyzráli na Salcburk. Nejprve 5:4, následně 4:1. Poslední trojici přípravných zápasů pak zahájili přestřelkou s Vrchlabím, kterou ale podkrkonošský celek zvládl o kousek lépe a zvítězil 6:5 v samostatných nájezdech. O to více si Benátky smlsnuly na ústeckém Slovanu, jehož zdemolovaly 7:1 a v posledním utkání pak znovu vyzrály na Litoměřice.

V prvním utkání nové sezony si Stadion došlápl na Frýdek-Místek. Dlouhá přestřelka našla své vyústění až v prodloužení. Už v první minutě otevřel skóre Martin Kadlec, na což o čtyři minuty později reagoval Alan Lyszczarczyk. Stejný útočník posléze poslal rysy do vedení. Stadion ale zvládl ještě dorovnat, zásluhou Josefa Jíchy, a tento stav zůstal až do třetí třetiny.

Třetí periodu střelecky otevřel Roman Szturc, nicméně Stadionu chybělo pouhých dvacet vteřin k vyrovnání. Odražený kotouč převzal Jan Smola, který si ranou do odkryté branky připsal první gól v Chance lize. Definitivně v prodloužení pak získal vedení pro svůj tým kapitán Jan Výtisk. Kališníci tak brali z úvodním klání nové ligové sezony dva body.

Zvládnou Litoměřičtí i druhé soutěžní utkání? I Benátečtí se jistě budou chtít před domácím publikem předvést v tom nejlepším světle, zvlášť pak po úvodním zaváhání s Vrchlabím. Úvodní buly padne v 17:30, utkání lze také sledovat prostřednictvím Hokejka TV nebo textového přenosu na Onlajny.com.