3. 9. 2021 | Filip Hulín

Musíme zlepšit přesilovky i bránění v obranné třetině, říká střelec Jaroslav Kracík

Stadion v generálce na nový ročník Chance ligy porazil Sokolov 4:2. Rozhodující branku si připsal zkušený útočník Jaroslav Kracík, pro kterého to byla první trefa v kališnickém dresu. ,,Určitě to byl lepší zápas než ten minulý proti Benátkám, protože jsme vyhráli. Utkání jsme začali lépe, neustále šli za vítězstvím, což se nakonec povedlo,“ popsal utkání forvard Stadionu.

V generálce se vám povedlo zvítězit proti Sokolovu. Jaký to byl zápas z tvého pohledu?

Určitě to byl lepší zápas než ten minulý proti Benátkám, protože jsme vyhráli. Utkání jsme začali lépe, neustále šli za vítězstvím, což se nakonec povedlo.

V čem jste soupeře kromě gólů přehráli?

Více jsme se tlačili do branky, minulý zápas jsme to honili po rohách hřiště. Řekli jsme si, že budeme hrát více do brány, a to se nám dařilo celý zápas.

Ve třetí třetině jste byli několikrát vyloučeni a soupeř vstřelil dva góly. Byla to ztráta koncentrace a uspokojení s výsledkem?

Nemyslím si, že to byla ztráta koncentrace. Udělali jsme několik zbytečných faulů a oni nás za to potrestali.

V přípravě vás otestovalo celkem 5 soupeřů. Který byl podle tebe ten nejtěžší?

Nejlépe bránily Benátky, ale musím říct, že všechny zápasy byly vyrovnané. Každý soupeř byl podobný, někdo více útočí a někdo více brání.

Přípravné zápasy jsou u konce. Jak bys zhodnotil celou přípravu?

Podle mého byla dobrá, sice jsme měli hodně zraněných hráčů, ale většina se již uzdravila a snad to bude dobrá sezona a zranění se nám budou vyhýbat.

Jak se ti zatím v Litoměřicích líbí? Co kabina, spoluhráči a město?

Město je krásné, byl jsem se v něm už podívat a líbí se mi. V kabině se super parta, jak mladí, tak starší hráči tahají za jeden provaz.

V kabině patříš k nejstarším a nejzkušenějším hráčům. Jak se těšíš na předávání zkušeností mladým a co říkáš na jejich výkony?

V posledních letech jsem si zvykl, že patřím mezi starší hráče a předávám zkušenosti mladým. Jsou hodně šikovní, proto také patří mezi nejlepší v republice a hrají v juniorské reprezentaci.

V generálce jste nastoupili v nových dresech. Co na ně říkáš?

Vypadají zajímavě a líbí se mi. Nikdy jsem v oranžových dresech nehrál.

Co je ještě z tvého pohledu třeba zlepšit směrem k začátku ligy?

Určitě musíme zlepšit přesilovky, i když jsme v nich proti Sokolovu dali jeden gól. Musíme zlepšit i bránění v naší obranné třetině.

Minulých šest sezon jsi strávil v extralize. Jaké pociťuješ rozdíly v obou soutěžích?

Připadá mi to trochu splašené, hodně se bruslí. V extralize hrají zkušenější hráči a hra se tam často uklidňuje a není tak o rychlosti.