13. 3. 2021 | Filip Hulín

Střelec Válek: Gól a asistence? Důležitější je výhra a srovnání série

Stadion ve druhém zápase předkola play-off proti Sokolovu po výhře 4:0 srovnal sérii. Kališníci položili základ vítězství v úvodu druhé třetiny, když během prvních pěti minut vsítili dvě branky. ,,Hraje se lépe, když dáte na začátku druhé třetiny dva góly, uvolní se ruce, oni se nemůžou pouze bránit jako první zápas, kdy dali první gól a poté se stáhli spíše do obrany. Bylo to pro nás lepší, protože oni museli tvořit a nám se otevírali příležitosti,“ popsal důležitost tohoto momentu Lukáš Válek.

Výhra, srovnání série, a navíc gól a asistence. Z tvého pohledu asi spokojenost že?

Určitě. Ale dva body nejsou pro mě nějak podstatné, protože důležitější je výhra a vyrovnání série.

V úvodu druhé třetiny jste během prvních pěti minut vstřelili dva góly. Jak důležité bylo získat rychlý náskok?

Hraje se lépe, když dáte na začátku druhé třetiny dva góly, uvolní se ruce, oni se nemůžou pouze bránit jako první zápas, kdy dali první gól a poté se stáhli spíše do obrany. Bylo to pro nás lepší, protože oni museli tvořit a nám se otevírali příležitosti.

1+1
Takovou bilanci zaznamenal Lukáš Válek ve druhém zápase proti Sokolovu.

Jak bys porovnal oba zápasy série?

V prvním zápase jsme neměli štěstí, a trápili se v zakončení. Druhý zápas byl podobný jako ten první, akorát jsme proměňovali šance. Zase jsme je přehrávali, ale tentokrát nám to tam padalo. Vstřelili jsme čtyři góly a udrželi nulu vzadu. Je to důležité vítězství.

Jak důležité je srovnání série vzhledem ke dvojzápasu v Sokolově?

Je to strašně důležité vítězství, protože jet do Sokolova za stavu 0:2, to už by bylo těžké. Je škoda, že jsme nevyhráli první zápas, i když jsme byli celou dobu lepší. Do Sokolova si jedeme pro postup.

Téměř po celou dobu zápasu jste byli málo vylučovaní. Snažili jste se hrát disciplinovaně a nenabízet Sokolovu početní výhody?

Určitě. Je to velmi důležité, protože přesilové hry rozhodují zápasy, a až do závěru utkání jsme byli disciplinovaní.

Co si vzít z domácího dvojzápasu směrem k dalšímu průběhu série?

Určitě taktiku, kterou jsme měli oba zápasy dobře připravenou, jenom u ní musíme zůstat. Přesvědčili jsme se o tom, že to funguje a doufám, že v Sokolově dvakrát vyhrajeme a postoupíme.