6. 3. 2021 | Martina Kramerová

Dvougólový útočník Svoboda: Přizpůsobili jsme se hře soupeře, to si nesmíme dovolit

Do soupeřovy sítě nasázel dvě branky a položil základ k vítězství 5:2. Zkušený útočník Tomáš Svoboda v duelu s Benátkami ukázal svůj střelecký um a v 5. a 46. minutě potěšil litoměřické fanoušky oku lahodícími gólovými parádičkami. Ty navíc vedly k vítězství i zisku tří bodů. Čtyřiatřicetiletý forvard ale po utkání přiznal, že protivník kališníky pořádně potrápil. „Soupeř hrál celkem rychlý hokej. Jsou tam samí mladí kluci, takže byli docela brusliví a my se jim až zbytečně moc přizpůsobili. Minimálně půlku zápasu trvalo, než jsme se vrátili ke své hře,“ hodnotil.

Stadion vyzval v předposledním kole základní části Chance ligy středočeské Benátky a v zápase 33. kola získal všechny body za vítězství 5:2. Cesta za bodovým ziskem ale nebyla tak snadná, jak by se podle výsledku mohlo zdát. Podle útočníka Svobody totiž byli Benátečtí na ledě hodně nepříjemní.

„Na poradě jsme si říkali, že Benátky nemají co ztratit a určitě si nepřijedou jenom zahrát. Hrají tam samí mladí kluci, takže byli docela brusliví a hrál se rychlý hokej. My se jim podle mě zbytečně moc přizpůsobili. Za stavu 3:0 pro nás jsme navíc byli trochu lehkovážní. Pak nám minimálně půlku zápasu trvalo, než jsme se vrátili ke své hře,“ uvedl zkušený forvard.

Zároveň přiznal, že si jeho tým takové výpadky nemůže už příště dovolit. „Třetí třetina už byla celkem podle našich představ, ale určitě potřebujeme, abychom k takovým zápasům přistupovali stejně tak, jako když hrajeme proti Jihlavě nebo jiným týmům z horní části tabulky,“ řekl Svoboda.

Co šlo kališníkům celý zápas, byla střelba. Dokázali totiž vsítit pět branek. U dvou z nich se do střelecké listiny zapsal právě Tomáš Svoboda, který měl ze svého příspěvku velkou radost. „Vždycky když dá útočník gól, je to lepší, než když je na ledě u těch inkasovaných. Jsem rád, že jsem k výsledku nějakým způsobem pomohl a trošku se uklidnil před play-off,“ pronesl skromně.

Vítěznou jízdu podle něj nenarušila ani situace z konce prostředního dějství, kdy došlo k poškození plexiskla. Oba týmy se tak předčasně rozešly do kabin a závěr druhé periody odehrály na úvod té třetí.

„Když se to stalo, do konce třetiny naštěstí moc nechybělo. Byly to přibližně jen dvě minuty, takže to nebylo až tak dlouhé. Kdyby chyběla třeba půlka třetiny, bylo by to jiné, ale takhle si myslím, že nás to nijak neovlivnilo,“.

Čtyřiatřicetiletý forvard si naopak pochvaloval, jak to Litoměřicím momentálně šlape. „Co se týče výsledků, je to super. Doufám, že v nejdůležitější části sezony budeme formu potvrzovat.“

S posledními boji v základní části se navíc začíná být také pomalu jasné, s kým si Litoměřice zahrají předkolo. Tomáš Svoboda ale žádného soupeř, kterého by si vyloženě přál, nemá. „Vím, že je tabulka okolo nás i dole celkem nabitá, takže si myslím, že se to ještě hodně může změnit. Body můžou zamíchat čtyřmi pěti místy. Dojezdově by bylo fajn, abychom nejezdili nějakou štreku. Ale já si v tomhle nerad vybírám, pak člověk někoho chce, nakonec dostane někoho jiného a zbytečně nad tím přemýšlí. Důležitý je cíl, který je pro nás jasně daný. Ať chytneme, koho chytneme, chceme postoupit dál a užít si to, proč, celou sezonu makáme, a to play-off,“ uzavřel.