4. 3. 2021 | Vít Trubička

Výhra je moc důležitá. Chceme být v tabulce co nejvýš, řekl útočník Stehlík

Role hodnotitele dramatického utkání s Prostějovem se chopil mladý rychlonohý útočník Lukáš Stehlík, který se jako první zapsal do střelecké listiny Stadionu díky střele nad beton prostějovského gólmana Bláhy. „Po nepovedené první třetině jsme si v kabině řekli pár věcí, což nás nakoplo do zbytku zápasu a hlavně k zisku vítězství,“ shrnul Stehlík to nejpodstatnější, co jeho týmu pomohlo.

Utkání s Prostějovem přineslo trochu dramatičtější vývoj. Jak důležitá taková výhra je vzhledem k blížícímu se play-off?

Určitě je dost důležitá. Chceme být co nejvýš, abychom chytli nějakého dobrého soupeře. První třetina byla z naší strany hrozná, tak bylo po ní v kabině dusno. Sedli jsme si, řekli si pár věcí. Od druhé třetiny jsme byli lepší a otočili jsme utkání.

3
přesilovky zvládli Litoměřičtí předčasně ukončit gólovou trefou. Zároveň ale v jednom oslabení inkasovali.

Zejména od druhé třetiny hrály velkou roli ve vaší hře přesilovky. V čem jste si v nich věřili?

Přesilovky tu máme hodně kvalitní, trénujeme je skoro každý den. V tom je naše silná stránka.

Soupeře jste výrazně přestříleli, na branku jste vyslali o třicet střel víc, avšak gólový rozdíl je pouze o jedinou trefu. V čem bylo obtížné vyzrát na jejich gólmana?

Moc nám to tam nepadalo. Zejména v první třetině, pak jsme se vzchopili, pár gólů nám do branky spadlo a došli jsme k vítězství.

Co tedy bylo tím impulsem, díky němuž se vaše hra zvedla?

Řekli jsme si, že prostě ty tři body potřebujeme a zkoušeli jsme to házet na branku za jakékoliv situace. K tomu nám ještě dopomohly ty přesilovky.

Následující dny přinesou celkem náročný zápasový program. Máte před sebou zápas v sobotu, pak i v pondělí. Je taková zápasová rozehranost výhodou před play-off?

Určitě. Každý zápas je pro nás dobrý. K příštím dvěma utkáním musíme přistoupit úplně stejně jako k tomu s Prostějovem od druhé třetiny. Potřebujeme z nich ideálně získat šest bodů.

Od samotného play-off vás dělí jen dva zápasy. Sice je ještě nějaká šance na přímý postup do čtvrtfinále, daleko více reálněji to ale vypadá na předkolo. Existuje nějaký soupeř, kterého by sis přál?

Ani bych neřekl. Každý soupeř je stejný. Chance liga je kvalitní soutěž a je úplně jedno, koho dostaneme. My do toho musíme dát všechno, musíme bojovat, makat a vyhrát.

Poslední měsíc jsi nastupoval výhradně za Litvínov v extralize. Jak velký skok to pro tebe byl a jaký to mělo přínos?

V Litvínově jsem odehrál osm zápasů a je to obrovská zkušenost. Dalo mi to hodně, zvedlo mi to trochu i zdravé sebevědomí. Jsem rád, že mi trenéři dali šanci a snad jsem se ukázal v dobrém světle.