21. 1. 2021 | Vít Trubička

Prohra nás mrzí a štve, smutnil po porážce od Kladna bek Černohorský

Utkání proti kladenským Rytířům zhodnotil mladý obránce Jakub Černohorský. Litoměřickému odchovanci se povedlo už naplno dostat do sestavy, na ledě strávil více jak osmnáct minut. „Snažili jsme se po každé třetině změnit styl hry, abychom našli něco, co na soupeře funguje. Ve třetí periodě jsme to ale vychytali a mohli i vyhrát,“ popsal Černohorský průběh utkání.

Po celou dobu víceméně vyrovnané utkání, nakonec bohužel těsná prohra o jediný gól. Jak moc to mrzí vzhledem k průběhu zápasu?

Mrzí to hodně. Obzvlášť, když jsme čtyři minuty před koncem dali gól. Vypadalo to, že budeme vést 3:2 a už to bude náš zápas. Jenže pak rozhodčí gól neuznali a o dvě minuty později jsme naopak inkasovali. Času na vyrovnání pak už bylo málo. Je to frustrující a dost to štve.

Bylo důležité, že jste byli první, kdo dokázal vstřelit branku v utkání? Dodala vám úvodní trefa víc sebevědomí?

Určitě. Všichni vědí, že Kladno je kvalitní tým. To, že jsme dali gól a dostali se do zápasu, nám obrovsky pomohlo. Škoda jen, že chvilku nato jsme gól dostali. První třetina z naší strany nebyla moc dobrá, bylo ale pozitivní, že se nám ji povedlo uhrát na 1:1.

Soupeř vás poměrem střel celkem značně předčil. Přesto, co na něj platilo, vzhledem k tomu, že příliš gólů nepadlo?

Snažili jsme se po každé třetině změnit styl hry. Pořád jsme hledali něco, co na ně funguje. Myslím si, že na třetí třetinu jsme to už vychytali, jak v ofenzivě, tak i defenzivě.

Utkání navíc bylo i poměrně disciplinované. Vy sami jste měli jen dvě vyloučení. Byl i tohle jeden z faktorů, co vám hrály do karet?

To je jasné. Proti takovým týmům nemůžeme mít hodně trestných minut. Když máme jenom dva tresty a hrajeme skoro celou dobu v pěti, tak to dost pomáhá a dá se s tím něco hrát.

18:06
Tolik minut strávil Černohorský na ledě v utkání s Kladnem.

Ty sám jsi dostal na ledě celkem velký prostor. Čím sis podle tebe zasloužil to, že jsi od trenérů dostal takovou důvěru?

Nevím, čím jsem si to zasloužil, hodnocení bych nechal na trenérech. Jsem ale za to hrozně rád. Určitě se hraje líp, když hraje člověk skoro dvacet minut, než když dostane časově poloviční prostor. Může se do toho dostat a pak i zápas vypadá o hodně líp.

Bylo těžké nastoupit už ve třetím zápase v šesti dnech? Až do střetnutí s Kladnem jste měli utkání obden.

Těžké to bylo, ale všechny týmy to měly stejné. Není se na co vymlouvat, všichni věděli, že to takhle bude. Obzvlášť potom, co jsme dlouho nehráli. Musíme se s tím poprat a pokračovat dál.

Jak se ti po návratu z Jihlavy zatím líbí zpátky doma?

Jsem maximálně spokojený. Jsem doma, je tu skvělá parta kluků. Mladší hráči fungují dobře s těmi staršími. Měli jsme i dobré výsledky, škoda jen zápasu s Kladnem a s Vrchlabím. Myslím si ale, že pokud budeme takhle pokračovat, máme velkou šanci uhrát něco v play-off.