19. 1. 2021 | Martina Kramerová

Dvoubodový Ondřej Baláž: Urvali jsme cennou výhru! Každý bod se teď počítá

Do duelu se Sokolovem naskočil společně s Patrikem Marcelem v první obraně. Kromě dobrého výkonu navíc pomohl Stadionu k výhře i dvěma gólovými asistencemi. Zadák Ondřej Baláž tak nemohl hodnotit utkání jinak než jako povedené. „Urvali jsme výhru za tři body, které potřebujeme. Každý bod je teď pro nás strašně důležitý,“ řekl mladý bek. „Do zápasu jsme vstoupili dobře, ale pak polevili. Naštěstí jsme se do utkání vrátili a udrželi náskok,“ popsal cestu za triumfem.

Kališníci si vyšlápli na favorita ze Sokolova a získali tři body. Jak moc cenná pro vás tahle výhra je?

Myslím, že každý bod, který teď získáme, je strašně důležitý. Konečně se posouváme tabulkou nahoru a snad v tom budeme pokračovat.

K vítěznému skóre jsi pomohl dvěma nahrávkami. Těší tě triumf o to víc, nebo na osobní statistiky moc nekoukáš?

Hlavní je samozřejmě vítězství. Důležité je především to, že jsme urvali výhru za tři body, kterou potřebujeme. Na druhou stranu je fakt, že jakýkoliv bod potěší.

V tabulce jste se díky vítězství posunuli opět směrem nahoru. Rozebíráte v kabině, kolik bodů na který tým ztrácíte a jaký náskok máte před pronásledovateli? Nebo se to snažíte neřešit?

Snažíme se jít zápas od zápasu a v každém utkání získat co nejvíc bodů, abychom se posouvali nahoru. Ale nijak zvlášť to neřešíme.

Pojďme k samotnému zápasu. Jak bys náročnou bitvu se Sokolovem zhodnotil?

Do zápasu jsme vstoupili dobře, pak jsme ale na chvíli polevili a nechali si dát dva góly. Do utkání jsme se ale naštěstí vrátili a udrželi těsný náskok až do konce.

Stadion od 24. minuty vedl 3:0 a zdálo se být rozhodnuto. Čím to, že hosté dokázali duel ještě tak zdramatizovat?

Když jsme vedli 3:0, tak jsme si asi mysleli, že už to máme tak trochu v kapse. Začali jsme si dovolovat trošku víc, než je potřeba. Kvůli tomu jsme dostali ty dva góly. Pak jsme se ale vrátili ke své hře a dokázali to udržet.

0+2
Ondřej Baláž se v duelu s Baníkem blýskl dvěma nahrávkami.

V čem vám soupeř dělal na ledě největší problémy? Co bys na sokolovském výkonu vyzdvihl?

Sokolov má specifické napadání a nám dělalo problémy si na něj zvyknout. Ale věděli jsme o něm a připravovali se na něj, řešili jsme to mimo jiné i na videoporadě. A když jsme to hráli tak, jak jsme chtěli a měli hrát, tak to nebyl problém.

Za Baník nastoupil jeden z nejlepších střelců Chance ligy Jaromír Kverka. Jak těžké bylo ho ubránit?

Věděli jsme, že mu to poslední dobou střílí, ale hráli jsme na něj úplně stejně jako na ostatní. Gól může dát každý, takže jsme se snažili ubránit všechny stejně dobře, na něj jsme se nějak speciálně nezaměřovali.

Kvůli zranění v zápase chyběl kapitán Jan Výtisk. Byla absence takové persony hodně znát?

Bylo to určitě cítit, ale Honza s námi byl v kabině před zápasem i na střídačce během zápasu. Pořád nás hecoval a radil nám. Takže i když nebyl na ledě, pořád tam byl s námi.

Tys nastoupil v první obranné formaci s Patrikem Marcelem. Nějakou dobu už spolu takhle hrajete. Jak vám to na ledě klape?

S Mácou se mi zatím hraje skvěle. Jsem rád, že dostávám na ledě tolik prostoru, kolik dostávám. Zatím si vyhovujeme, takže je to super.

V tomhle týdnu vás čekají ještě dvě utkání. Program je hodně nabitý. Jak tobě osobně takové vytížení vyhovuje?

Zatím je to dobré a dá se to zvládnout. De facto se nám střídá den co den trénink a zápas. Vzhledem k tomu, jak dlouhou jsme měli předtím pauzu, jsem rád, že teď hrajeme takhle hodně.

Ve středu zavítáte na Kladno, za které znovu začal nastupovat Jaromír Jágr. Jak se těšíš na konfrontaci s takovou legendou?

Pokud nastoupí, bude to super, ale my se proti němu budeme snažit hrát stejně, jako by to byl kdokoliv jiný. Ale určitě se na to těšíme.