22. 12. 2019 | Vít Trubička

Překvapila mě rychlost, řekl brankář Skokan po prvním startu v Chance lize

Svůj první start v Chance lize na ledě Poruby za sebou má juniorský gólman Ondřej Skokan. Při svém debutu se představil třinácti úspěšnými zákroky, i když kromě toho třikrát inkasoval. „Nečekal jsem, že bych se dostal do zápasu, vše se seběhlo strašně rychle,“ neskrýval mladý brankář překvapení.

Ondřej Skokan se úplně poprvé vydal na výjezd s A týmem. Jinak hájí spolehlivě branku juniorky. Kupříkladu v Třemošné na něj šlo hned čtyřicet střel a žádnou z nich nepustil za svá záda. „Vůbec jsem nečekal, že bych se v tomto utkání dostal do branky,“ řekl mladý gólman o svém premiérovém startu v Chance lize na ledě Poruby.

Ondřej Skokan při zásahu

O samotné možnosti vydat se na zápas s prvním mužstvem se dozvěděl pouhý den před zápasem. „Před zápasem mi napsal Ben Sequens, zda bych se s nimi mohl vydat do Ostravy,“ vysvětlil Skokan to, jak se dostal do nominace. Roli sehrál hlavně fakt, že Tomáš Král je zraněný, Adam Beran nemocný a absentoval i Šimon Sklíba. Tím pádem byl osloven právě Ondřej Skokan.

„Celá situace se seběhla strašně rychle, trenéři o tom se mnou téměř nemluvili,“ pověděl debutant o situaci, kdy nastupoval na led. Jan Škorpík totiž dostal šestý gól a pustil branku. Na svůj první start si ale Skokan počínal celkem úspěšně, i když za svá záda pusti tři góly.

A jak si zvykl na soutěž, která je kvalitativně jinde než Liga juniorů, na kterou se Skokan běžně připravuje? „Ani bych neřekl, že by mě nějak překvapili porubští střelci. Jinou věcí je ale rychlost hry v této soutěži, která je o poznání jinde,“ pospal Skokan ten největší rozdíl na závěr.