28. 11. 2019 | Martina Kramerová

Finské góly? Pěkné skóre! Skvěle ale hrál celý tým, usmíval se útočník Kangas

Jedna trefa z šesté a druhá z čtyřiatřicáté minuty. Kristian Kangas v zápase proti Pirátům prolomil střelecký půst, který trval od začátku října, a zapsal se hned dvakrát do gólových statistik. Nejprve zacílil projektilem z kruhu, poté zasunul puk za brankovou čáru ve skrumáži před chomutovskou klecí. Po konci duelu přiznal, že se mu hodně ulevilo. „Za góly jsem moc rád. Čekání už bylo dlouhé. Teď se to konečně prolomilo,“ popsal finský útočník.

Stadion si v bitvě s Piráty nebral servítky a porazil severočeského soka vysoko 8:3. Na polovině branek se podílela finská letka Kristiana Kangase a Markuse Korkiakoskiho. Oba zaznamenali po dvou gólech a zásadně přispěli k triumfu. Druhý jmenovaný navíc podtrhl finskou demolici dvěma nahrávkami.

„ Že by to byl finský večer? Těžko říct. Možná. Dohromady jsme dali čtyři góly. To je pěkné skóre,“ usmíval se Kangas, který se trefil takřka po dvou měsících.

A jak sám připustil, hodně si oddychl. „Za góly jsem moc rád. Čekání už bylo hodně dlouhé. Na tréninku jsem se snažil makat, ale zkrátka to tam nepadlo. Teď se to konečně prolomilo,“ těšilo ho.

Zároveň ale nezapomněl pochválit celý tým, jenž podle něj šlapal jako hodinky. „Hráli jsme opravdu dobře, tlačili se do branky a dávali hezké góly. Od všech hráčů to byl výborný výkon. Soupeř sice taky nehrál špatně, ale my byli lepší,“ zhodnotil utkání.

A přidal i důvody, které vedly k vítězství. „Plnili jsme pokyny, které jsme dostali od trenérů. Dařilo se nám v koncovce a využili jsme nějaké přesilovky. To podle mého byla naše síla,“ uvedl. Kališnický tým si tak připsal další body do tabulky pravdy. A rozhodně hodně cenné. „Vítězství je pro nás velmi důležité. V boji o osmičku se počítá každý bod, takže jsme moc rádi, že se nám povedlo tentokrát získat všechny tři,“ řekl Kangas.

Co se zlepšilo oproti předchozím dvěma zápasům, v nichž kališníci kousali prohru? „Začali jsme hrát jednodušeji. Předtím nám chyběla lehkost. Doufám, že jsme tímhle zápasem tu krátkou nepříznivou sérii definitivně otočili,“ uzavřel finský forvard.