31. 10. 2019 | Martina Kramerová

Těžký zápas, ale výhra! Bomba, radoval se obránce Dajčar

Těsný náskok vydržel až do konce. Kališníci přehráli Havířov a pomstili na ledě soupeře domácí prohru z poloviny září. V obranných řadách pomohl k vítěznému výsledku i Tomáš Dajčar. Podle talentovaného beka odehrál Stadion dost náročný duel a získané body jsou hodně cenné. „Těžký zápas. Ale vyhráli jsme a odvezli domů plný počet bodů. Takže bomba,“ radoval se.

Litoměřičtí hokejisté se vydali v rámci 19. kola Chance ligy přes celou republiku, aby podruhé v sezoně změřili síly s Havířovem. A opět to byla hodně náročná bitva. Na vítězství sice zadělal ve 14. minutě Korkiakoski, oba týmy však nadále bojovaly o každý centimetr ledu a nedaly si nic zadarmo. „Prvních dvacet minut jsme se snažili, abychom nedostali nějaký blbý gól a postupně se dostávali do naší hry. Naštěstí jsme brzy vedli 1:0 a výsledek jsme si pak pohlídali. Ale rozhodně to byl těžký zápas,“ hodnotil Dajčar.

Finského střelce první branky pak ještě napodobil přesně v polovině základní hrací doby Jánský, to ale Havířov ještě nakoplo a až do konce se snažil srovnat stav. „Soupeř nám dělal největší problémy v útočném pásmu. Domácí hodně napadali, a když prohrávali, začali to víc dohrávat. Hráli víc fyzický hokej,“ přiznal Dajčar. Aktivita AZet dovedla ke snižující trefě, ani ta však nestačila. Stadion si došel pro vítězství.

„Trenér byl klidný jako vždycky a nabádal nás, abychom hráli svou hru. Říkal nám, že vedeme a ať hrajeme svou hru a dotáhneme to do vítězného konce,“ přiblížil pokyny ze střídačky.

Někdy chceme až moc. Z toho pramení fauly, myslí si Dajčar

Kališníky nezastavil ani fakt, že se museli obejít bez jednoho z nejlepších útočníků Matěje Berana, který hned zkraje odstoupil kvůli zranění. „Není to moc dobré, když vám někdo hned na začátku takhle vypadne, ale ostatní útočníci to zvládli,“ chválila litoměřická osmadvacítka.

Výhře nezabránila dokonce ani častá vyloučení, jež tým sužují už od startu soutěžního ročníku. „Někdy chceme až moc. Někdy moc napadat, někdy dohrát souboj. Někdy jsme tak moc namotivovaní, že uděláme hloupý faul. Už jsme se o tom bavili, že se v tomhle ohledu musíme zlepšit,“ okomentoval velké množství faulů Dajčar.

Přesto se nakonec mohl radovat s ostatními spoluhráči ze zisku tří bodů a dalšího triumfu. A přidal i ingredience na vítězný recept. „Vyhráli jsme a odvezli domů plný počet bodů, takže bomba. Celkově si to sedlo. S klukama máme super partu. A není to klišé. Není nikdo, kdo by to nějak kazil. Rozumíme si na ledě i mimo něj, bojujeme a máme i super fanoušky. Proto se nám teď tak daří a snad v tom budeme pokračovat,“ zadoufal.

V sobotu se v cestě za dalšími body postaví proti jihlavské Dukle. Podle devatenáctiletého zadáka se opět bude hrát na krev. „Bude to těžký zápas. Jihlava taky bojuje o osmičku. I když poslední zápasy neměla nic moc, tak se bude snažit urvat co nejvíc. Ale my hrajeme doma, kde se nám daří. Musíme se na to pořádně nachystat a udělat všechno pro to, aby přibyly další body,“ uzavřel.