30. 12. 2018 | Vít Trubička

Úspěšný nahrávač Jícha: Je důležité, že jsme Slavii odskočili

Jednou z hlavních postav vítězství Stadionu na ledě pražské Slavie byl útočník Josef Jícha. Podařilo se mu přihrát na oba góly kališníků, úspěšnou rozehrávku před druhou trefou dokonce založil. Výhry si ale cení pro celý tým. Z litoměřického pohledu totiž byla velmi důležitá. Právě Slavia je totiž největším konkurentem Stadionu v boji o osmé místo. "Je velmi důležité, že jsme soupeři odskočili. Utkání bylo vyrovnané a místy vyhrocené. Dobře, že jsme ho zvládli," hodnotil úspěšný nahrávač.

Podařilo se vám zvítězit v důležitém souboji nad tabulkovým konkurentem. Jaké jsou pocity po utkání?
Určitě dobré. Je pro nás velice důležité, že jsme soupeři odskočili. Utkání bylo hodně vyrovnané, místy velmi vyhrocené. Je jedině dobře, že jsme jej zvládli, byť až na nájezdy.

Očekávali jste takhle vyrovnaný průběh?
Dalo by se říct, že ano. Před zápasem bylo mezi námi rozdíl jednoho bodu, takže jsme čekali, že to bude boj.

Z vaší strany byla velmi úspěšná první třetina, ve které jste dokázali obrátit zprvu nepříznivý stav. Co za obratem stálo?
První gól nám tam padl trochu se štěstím. Druhý vycházel z povedené kombinace. Myslím si, že první třetinu jsme byli lepším mužstvem a díky tomu jsme se dostali do vedení.

Naproti tomu si slávisté ve třetí třetině vytvořili místy až drtivý tlak, z něhož dokázali srovnat. Jak velká nepříjemnost to v tu chvíli byla?
Určitě to bylo velmi nepříjemné. Slavia byla v roli domácího celku a třetí třetinu hodně zabrala. My jsme naopak museli hodně bránit, přesto jim to tam se štěstím padlo.

Co chybělo k rozhodnutí zápasu ve váš prospěch v prodloužení? Přece jen i díky přesilové hře jste byli většinu času v útočném pásmu.
Soupeř výborně ubránil přesilovku a pokračoval v obranném bloku i nadále. Nám se jej nepodařilo prostřelit.

Nakonec se vám podařilo ovládnout nájezdy. Věřili jste si na ně? A byli jste nějak speciálně připraveni na gólmana Honzíka?
Myslím si, že na to, jakého Slavia proti nám nasadí gólmana, se nikdo nesoustředil. Máme tu dobré hráče na nájezdy, kteří potvrdili svou úspěšnost a díky tomu si odvážíme dva body.

Vám se povedlo dvakrát asistovat. Jak se to celé seběhlo, že jste byl úspěšným mezičlánkem u obou gólů ze hry?
Akci pro první gól založil Aleš Pavlas, který mi hodil kotouč o mantinel. Já pak již jen viděl najíždějícího Patrika Marcela po levé straně. Poslal jsem mu to tam a on tvrdě vystřelil, z čehož padl gól. U druhé trefy se mi povedlo zavézt kotouč po buly, načež jsem našel volného Markuse Korkiakoskiho. Ten to výborně hodil Danovi Voženílkovi.

Čeká vás teď nejdůležitější část základní části vzhledem k boji o play-off, jak se na ni budete připravovat?
Máme nyní tři dny volna, trochu si odpočineme. Volno máme i v dalším kole, protože zápas máme již předehraný. V pauze se musíme připravit kvalitním tréninkem a v následných střetnutích se snažit urvat každý bod.