20. 12. 2018 | Martina Kramerová

V kabině je super parta, líbí se mi tady, hlásí forvard Jícha

V sedmi zápasech zapsal dvě branky a čtyři asistence. Gólovou přihrávku zaznamenal forvard Josef Jícha i v duelu se Vsetínem. Ani jeho příspěvek však nebyl týmu nic platný, Kališníci sice předvedli slušný výkon, na Valachy to však v konečném výsledku nestačilo. „Hodně vyrovnaný zápas. Chvílemi jsme byli lepší. Bohužel jsme udělali pár chyb a už nedokázali otočit,“ hodnotila utkání nedávná akvizice z Ústí.

Přestože musel Stadion neustále dotahovat skóre, vypadal duel proti papírovým favoritům z Valašska velmi slibně. Litoměřičtí hokejisté drželi se soupeřem gólový i herní krok a mohli pomýšlet na bodový zisk. V závěru třetí třetiny však přišly dvě kruté rány, které sen o vítězství rozmetaly.

„Byl to hodně vyrovnaný zápas. Myslím si, že jsme chvílemi byli i lepší. Pak jsme bohužel udělali pár chyb a dostali z toho góly. Vývoj skóre už jsme nedokázali otočit,“ mrzelo jednadvacetiletého útočníka Jíchu, který asistoval u Voženílkovy trefy na 2:2.

Domácí doplatili i na svou nedisciplinovanost, Valaši totiž dokázali potrestat hned dvě kališnická vyloučení. „Jednou tam bylo zbytečné oplácení. Jednou byli rozhodčí trochu přísnější. Celkově spíš fauly pramenily z hloupých chyb, které jsme udělali,“ uvažoval centr druhé lajny. „Ale nedá se nic dělat. Do příště to musíme vylepšit,“ dodal.

Vyjádřil se i ke dvěma faulům, které v duchu fair play odvolali spoluhráč Martin Havelka a hostující brankář Jan Šelepněv. „Podle mě je dobře, že se hraje víc v duchu fair play a když rozhodčí něco nevidí, hráči se přiznají a případně odvolají faul,“ řekl k jevu, jenž se v posledních kolech opakoval na několika stadionech a „nevyhnul“ se ani Litoměřicím.

I když neměl zápas tentokrát vítěznou tečku, měl Jícha radost alespoň ze své nahrávky. „ Jsem rád, že se mi daří a můžu týmu pomoct. Sice ne tolik střelecky, ale aspoň díky asistencím.“ Ty ostatně nasbíral v sedmi zápasech už čtyři. O polovinu víc než branek.

A doufá, že přidá další. Už jen kvůli mužstvo, s nímž si hodně sedl. „V kabině je výborná atmosféra. S kluky jsem si sedl. Moc se mi tu líbí,“ pěl chválu.

Společně se spoluhráči ho už za tři dny čeká další boj o body. Litoměřice zavítají do Benátek a úkol zní jasně – zvítězit. „Zápasy teď jdou v rychlém sledu za sebou, Je to náročnější. Ale všechny týmy to mají stejné. My si musíme trochu odpočinout, pak pořádně potrénovat a s co největších chutí vyrazit do zápasu. Benátky jsou sice předposlední, ale v poslední době se jim celkem daří. My nesmíme nic podcenit a snažit se po prohře zase získat tři body,“ uzavřel.