18. 10. 2018 | Martina Kramerová

Klíč k triumfu? Týmová hra i výborní fanoušci, hlásí navrátilec Strejček

Přišel, viděl a zvítězil. Obránce Jan Strejček zažil v dresu Stadionu úspěšnou obnovenou premiéru. Litoměřice domluvily s Litvínovem střídavé starty a čtyřiadvacetiletý zadák se hlásil už v zápase s Kladnem. A hned si mohl spolu s týmem užít slastný triumf. Kališníci svedli s Rytíři urputný souboj, na konci ale mohli slavit tříbodový zisk. „Týmově jsme se semkli, nevzdávali se a hráli jako tým. Lidi navíc skvěle fandili. Paráda,“ chválila staronová tvář.

Stadion na vlastním ledě přivítal po prohře s Kadaní velkého favorita z Kladna a s druhým celkem ligové tabulky svedl hodně ostrou bitvu. Ta však měla pro kališníky nakonec sladkou příchuť vítězství. Po dvou brankách Šika a jedné trefě Válka totiž domácí Rytíře přetlačili a zapsali do tabulky pravdy tři důležité body.

Ke srážce Středočechů přispěl svým výkonem i Strejček, který si svůj první duel ve staronovém dresu náramně užil. „Zápas byl super. Kluci skvěle bruslili. Atmosféra byla výborná. Opravdu skvělé utkání,“ volil jen pozitivní slova.

Souboj s kladenskými hokejisty přitom byl dlouho vyrovnaný a oba týmy se přetahovaly ve skóre jako kočka s myší. Nakonec to ale byly Litoměřice, kdo v závěru strhl výhru na svou stranu. „Týmově jsme se semkli a šli jsme do nich. Myslím si, že to byl ten největší klíč k úspěchu. Že jsme se nevzdávali a hráli jako tým,“ uvažovala litoměřická devítka o tom, co bylo pro výsledek nejdůležitější.

Strejček zároveň dodal, že se cenný skalp nezískával vůbec snadno. „Kladeňáci měli hodně nepříjemné protiútoky a snažili se nám co nejvíc zatápět. My se ale snažili plnit pokyny od trenérů a podle mě se to podařilo.“

Problém neměl ani se začleněním do kádru. S některými hráči se znal už z loňské sezony, a tak se v kabině okamžitě zadaptoval. „I když je tu pár nových útočníků, skoro všechny jsem znal. Takže to bylo úplně bez problémů. Stejně tak na ledě. Hrál jsem v obranné dvojici s Jirkou Jebavým. Už jsme spolu něco odehráli loni, bylo to úplně v pohodě."

Co ho ale překvapilo, byli litoměřičtí příznivci, kteří přišli v hojném počtu a po celý zápas hlasitě povzbuzovali. „Už minulý rok sem chodilo dost lidí, ale tentokrát mě fanoušci dost mile překvapili, v jakém počtu dorazili. Když se člověk podíval, byla plná tribuna. Navíc skvěle fandili a hnali nás za vítězstvím. Určitě nám moc pomohli. Za to jim moc děkujeme,“ uzavřel zadák.