24. 9. 2018 | Martina Kramerová

Útočník Válek po prohře: Donekonečna otáčet nejde

Svým gólem vykřesal naději na lepší výsledek, přesto se po závěrečné siréně útočník Lukáš Válek nemohl radovat. Stadion se sice mocně snažil dotáhnout skóre, v dostizích s houževnatým Vsetínem ale neobstál. „Můžeme mít menší výpadky, ale ne třetinu, třetinu a půl. Tentokrát jsme na to doplatili. Nejde to tak pořád, abychom donekonečna otáčeli,“ přiznal zklamaně pro těsné prohře s Valachy.

Třetí obrat v řadě se nepovedl a Stadion padl se Vsetínem. Jak prohrané utkání zhodnotit?
Je špatné, že nezačínáme hrát od začátku a hrajeme jen třetí třetinu. V té první jakž takž dodržujeme systém, ve druhé máme chaos a v závěru dotahujeme. Na konci jsme měli spoustu šancí, ale bohužel to nejde pořád, abychom vždycky vyhráli.

V zápase jste dostali výhodu osmi přesilovek a nevyužili ani jednu. Vcelku tristní bilance, nemyslíte?
Naše první lajna je na přesilovky skvělá. Udrží se na puku a hraje výborně. V té druhé a třetí máme strašný problém se dostat do pásma, nehrajeme pohromadě. Jedeme každý sám, nepomáháme si v rohu.

Mohla být jednou z příčin i horší koncovka, nebo podle vás Vsetín tak dobře bránil?
Co se týče koncovky, to se stane, že to nelepí. Nemyslím si, že by Vsetín tak dobře bránil. Kluci měli hodně šancí, jen to vždycky ve finální přihrávce třeba přeskočilo.

Předchozí dva duely byly vítězné. A triumf se zrodil takříkajíc za pět dvanáct. Nemohli jste mít trochu v hlavách, že to tentokrát půjde samo?
My jsme si říkali, že otáčet zápasy donekonečna nejde. Že jsme to štěstí měli dvakrát a nebudeme ho mít každé utkání. Závěr zápasu byl dobrý, bylo tam všechno. Ale my takhle musíme hrát celý zápas nebo alespoň jeho většinu. Můžeme mít menší výpadky, ale ne třetinu, třetinu a půl. Tentokrát jsme na to doplatili.

Co vám z herního pohledu dělalo největší problém. Čím Valaši vynikali? A v čem se naopak musíte zlepšit vy?
Bylo to jedno s druhým. Nám nešla koncovka, netlačili jsme se do brány. Říkáme si to pořád, že s tím máme problém. Na tom musíme zapracovat. To podle mě byl jediný rozdíl. Herně podle mého Vsetín nebyl o tolik lepší než my.