11. 9. 2018 | Jan Luňáček

Daniel Voženílek: Vydařily se nám přesilovky

Stadion má za sebou první domácí utkání nového ročníku Chance ligy. V něm přivítal ústecký Slovan, jemuž nadělil hned šest gólů. Polovinu z nich dokázal vsítil Daniel Voženílek, kterému se navíc povedlo vyšvihnout se na dělené druhé místo v tabulce střelců Chance ligy.

Danieli, jak byste zhodnotil dnešní utkání?
Myslím si, že už minulý zápas proti Havířovu jsme odehráli dobře. Chtěli jsme se vyvarovat individuálních chyb a navázat na to, což se nám povedlo. Povedla se nám hra v přesilovkách, z kterých jsme dali góly. Pak to Ústí trochu otevřelo, tudíž to pro nás bylo jednodušší.

Byl to první domácí zápas, ještě proti Ústí. Jak se říká, byli jsme trochu zklamaní z Havířova. Takže jste se na soupeře těšili?
Samozřejmě, těšili jsme se. Věděli jsme, že proti Havířovu jsme měli na body a měli jsme nějaké odvézt. Tudíž jsme je chtěli získat dnes, což se povedlo.

To jsme rádi. Teď se vrátíme k vám. Pamatujete si, kdy jste naposledy vstřelil tři góly v takhle důležitém zápase?
Tak to bude už pár let dozadu, jestli vůbec. Je to hezký pocit. Šancí jsme ale měli víc, zejména v přesilovkách.

Dá se říct, že všechny přesilovky jste sehráli velice dobře. Zaměřovali jste se na ně v tréninku?
Trénujeme je občas. Hlavně to je ale spíš o hráčích. Honza Kloz to tam umí podržet, i Aleš Pavlas, takže pokud doladíme detaily, může to fungovat ještě líp. Jsme rádi, že to nyní funguje, ale jsou věci, které jsou ještě potřeba zlepšit.

Ústí vás ze začátku drželo v obranné třetině, druhá perioda byla trochu o něčem jiným. Proběhl v kabině nějaký pohovor?
Trenér říkal, že od pár lajn, nebo hráčů to není optimální, že bychom měli přidat. Myslím si ale, že soupeř v první třetině žádné moc velké šance neměl. Drželi jsme si svou hru a že tam kroužili okolo nás, nás neohrožovalo.

Vám osobně se musel zápas dnes jistě líbit. Povedl se vám. V týmu jste jeden ze starších hráčů, takže jste spokojen a zvedl vám výkon sebevědomí.
Spokojený jsem. Stále jsou ale ve hře věci, které musíme zlepšovat. Některé situace šlo vyřešit jinak. Pár věcí je potřeba vidět a myslím si, že by to mohlo fungovat ještě lépe.

Vrátíme se do úplného začátku sezóny. Jak jste se dostal do Litoměřic?
Přišel jsem již minulou sezónu. Podepsal jsem smlouvu s Pardubicemi, s tím, že budu nastupovat v první lize, takže nebylo co řešit. Loni jsem tu byl spokojený, trenéři taky, takže jsem se sem vrátil.

Takže jste se tu potkal s hráči z minulého týmu, ale je tu hodně mladých hráčů. Jakou roli jako klub máte, abyste těm mladším trochu pomohl v hokejovém růstu?
Pro mladé kluky je to tady perfektní. Mají tu veškeré zázemí, co potřebují k hokeji. Velkou inspirací pro ně jsou určitě Jan Kloz či Martin Kadlec pro přístup v profesionálním hokeji.

Gratuluji k výkonu a děkuji za rozhovor!