11. 1. 2017 | Jan Luňáček

Domácí porážky nás psychicky sráží, konstatuje Ondřej Kopta

S číslem 17 na dresu nastupuje v útoku litoměřického Stadionu průbojný útočník Ondřej Kopta. Přes Plzeň a dvouleté zahraniční angažmá v zámoří začal s dospělým hokejem v týmu Mountfieldu Hradec Králové, kde odehrál již několik desítek zápasů v extralize. Od května roku 2015 se Ondřej objevuje v dresu kališníků. Po utkání proti týmu AZ Havířov jsme ho požádali o krátký rozhovor.

Ondřeji, můžeš nám krátce zhodnotit zápas proti týmu Havířova?

Dnešní výkon nebyl úplně ideální. Nehráli jsme to, co jsme vlastně chtěli, ale zase můžu říci, že to nebyla žádná katastrofa. Prostě se nám v tuto chvíli přestalo dařit. Musíme se v dalších zápasech více tlačit do branky a předvádět lepší týmový výkon. Do konce základní části je již pouze dvanáct zápasů a my ty body musíme nějak ubojovat. Když se nám nedaří herně, tak musíme více bojovat.

Myslíš si, že dnes rozhodla střelecká produktivita? Ani na jedné straně moc šancí nebylo.

My se skoro celou sezonu střelecky trápíme a na každou branku se strašně nadřeme. V konečném zúčtování pak prohráváme zápasy třeba o jednu branku. Musíme třeba dávat ošklivé branky, ale každá se počítá. V tomto ohledu se musíme každopádně zlepšit.

Teď vás čeká nepříjemná série. Daleká cesta do Frýdku-Místku a příští středu doma Kladno.

Každý zápas v této konečné části je hrozně těžký a je úplně jedno, jestli je to Kladno nebo třeba dnes Havířov. Je úplně jedno s kým a kde hrajeme, ale důležité je bodovat.

Není špatné, když se doma prohrává s celky, které jsou v tabulce pod vámi?

To je špatné. Myslím si, že my máme kvalitu na to, abychom tyto celky doma poráželi. Porážky doma nás stojí strašně moc psychických sil. Porážíme Kladno, bodujeme s Budějovicemi, ale pak nás srazí domácí porážka s celkem, který je v tabulce pod námi.

Věříte, že letošní sezona ještě dopadne relativně dobře? Nebo tým propadl nějaké pesimistické náladě?

To v žádném případě. Budeme věřit do posledního kola. Jsem přesvědčen, že uděláme ještě nějakou šňůru, kdy budeme bodovat, a že se v tabulce posuneme výš.