29. 12. 2016 | Jan Luňáček

Motor je úplně někde jinde než ostatní, konstatuje David Švagrovský

Utkání proti vedoucímu týmu WSM Ligy Motoru České Budějovice zhodnotil urostlý útočník s číslem 11 na kališnickém dresu David Švagrovský . David již několik sezón patří k oporám domácího týmu a v letošní sezoně patřil do základní osy, kolem které se tvořil současný tým. Má zkušenosti se zámořským hokejem a do Litoměřic přišel z Hradce Králové v sezoně 2013/14.

Davide, můžeme tě požádat o zhodnocení zápasu proti vedoucímu týmu tabulky?

Po vánoční přestávce byl dnešní zápas trochu náročnější. Zvláště, když přijede vedoucí tým tabulky. Náš dnešní soupeř je herně i kvalitně proti všem ostatním v soutěži trochu jinde. Je to velice kvalitní tým se kterým se těžko drží krok. Bohužel, dnes každou naši chybu dokázal potrestat.

Dá se ale říci, že ve hře pět ku pěti jste se soupeřem nějak neztráceli. Hra byla poměrně vyrovnaná.

Snažili jsme se, ale Budějovice dokázaly využít všechny šance, které jsme jim nabídli. Na rozdíl od nás. Z vyložených šancí, které jsme měli, tak jsme skórovat nedokázali. Dokonce jsme dvakrát nastřelili tyčku.

Která ze tří třetin se tobě zdála z vaší strany nejpovedenější?

Já si myslím, že ta poslední. Tam jsme měli snad nejvíce šancí. Bohužel, dnes nás také srážela naše vyloučení, kdy jsme hráli osmkrát v oslabení. To si proti takovému soupeři nemůžeme dovolit.

Fanoušci vám přáli alespoň jeden bod. Za předvedený výkon byste si ho zasloužili. Co si myslíš ty?

Samozřejmě by byly výborné body tři. Myslím si, že jsme o body hráli až skoro do 55. minuty. Bohužel, náš dnešní soupeř má extraligové ambice a dnes nám do ukázal. Dokázal si své vedení podržet a do prázdné branky pojistit.

Hokej pro diváky byl pohledný. Musel se líbit. Jaký máš názor ty?

Určitě jsme dnes oba týmy předvedly pěkný hokej. Možná to také bylo tím, že v Kalich Areně byla výborná atmosféra. Přišlo hodně diváků a i z Budějovic zde bylo velké množství fanoušků. To hře jenom prospěje. Zatím byla dnešní atmosféra v letošní sezoně nejlepší.

Ty jsi zažil i atmosféru na zimním stadionu v Českých Budějovicích. Jak na tebe působila?

To se nedá moc srovnávat, protože v Budějovicích je velký stadion pro skoro asi sedm ticích diváků. A hokej tam má dlouhou a bohatou tradici.

V hledišti se fanoušci obou táborů chovali slušně. Ale ani na ledě to moc nejiskřilo, i když bylo na každé straně osm vyloučených.

To je pravda. Utkání vyhecované nebylo a nezvrhlo se to v nějaké strkanice. Tvrdá hra nepřekročila vymezené hranice a divákům se musel zápas líbit. Hrál se hokej, ale pro nás, bohužel, bez bodového přídělu.

Takže jste byli s předvedenou hrou i přes porážku spokojeni?

To je těžké takto říci. Když se podíváte na tabulku, tak vidíte, jak je vyrovnaná. A každý bod bude hrát svoji roli. Musí se bodovat úplně s každým a nedívat se s kým zrovna hrajete. Ať je to Kadaň, Slavie nebo Budějovice. A doma by se body ztrácet neměli. Když tak získat alespoň ten jeden.

Vám se teď v poslední době dařilo vozit i nějaký ten bod z venkovních zápasů. Budete v tom pokračovat?

Uvidíme. Teď jedeme do Mostu a pak máme doma Benátky nad Jizerou. Musíme bodovat. V dnešním utkání by byl každý bod super, ale v těch následujících zápasech budou body nutností a povinností. Teď máme sérii zápasů s týmy, které jsou okolo nás. Teď se to pro nás začne opravdu lámat.

Zdá se, že se stabilizovala i vaše sestava a týmu se vyhýbají zranění. Snad nedojde opět k nějaké krizi, která se poslední dobou u týmu kališníků v tomto období dostavila.

Myslím si, že pokud nám vydrží zdraví, tak ten leden už nebude jako v letech minulých. Pamatuji poslední roky, kdy se nám tým rozpadl a dohrávali jsme s deseti útočníky. Hrozné také bylo to, že jsme padali tabulkou dolu a byli jsme nakonec rádi za předkolo playoff. Já doufám, že nám zdraví i forma vydrží a nebudeme se muset tohoto obávat. Snad budou všichni příznivci, my hráči i trenéři nakonec se sezonou spokojeni.