10. 9. 2015 | Petra Pilbauerová

Martin Procházka o úvodním zápasu v nové sezoně: Věřím ve zlepšení

Martin Procházka se projevil jako jeden z nejaktivnějších hráčů v minulém zápasu s Jihlavou. Ač si jedenadvacetiletý roudnický rodák v utkání nepřipsal ani jeden bod, bojoval. Nadcházející vývoj vidí pozitivně a je tak cennou posilou A týmu.

Nová sezona byla zahájena utkáním s Jihlavou, která se ukázala jako těžký soupeř. Jak hodnotíte průběh dnešního zápasu?

Pro mne to byl dnes první zápas. Výsledky přípravných utkání jsem se ale snažil pokud možno sledovat a vzhledem k jejich konečnému poměru byla Jihlava tvrdou zkouškou. Podle mého názoru jsme nepředvedli úplně ten nejlepší výkon, ale zároveň ne nejhorší. Díky tomu jsme zjistili, co je potřeba do příště zlepšit. V první řadě musíme více vyhrávat osobní souboje, být silnější na puku a tlačit se víc do koncovky. Možná by bylo na místě ještě zlepšit komunikaci mezi hráči. Věřím, že až tyto nedostatky odstraníme, tak se naše hra podstatně zlepší.

Letní přípravy jste se neúčastnil. Proběhly alespoň nějaké společné tréninky?

S týmem jsem trénoval tři dny a všechno proběhlo bez problémů. Navíc se možná s polovinou z kluků znám, takže si myslím, že jsem se do toho dostal celkem dobře.

A jak to probíhalo během tréninku? Jaký jste měl pocit z týmu, když jste sem přešel ze Sparty?

Byla to určitě změna, ale ten pocit z týmu byl dobrý. Je tady dost mladých hráčů z Hradce, kteří jsou povahově opravdu super kluci. Bez problému jsme si všichni sedli, takže je to jen otázka času než začneme vyhrávat.

Myslíte si, že o výsledku dnešního zápasu rozhodla přesilová hra pět na tři, ke které došlo ve druhé třetině?

To vyloučení bylo zbytečné, ale roli tu hrálo víc věcí. Ať už neproměňování šancí nebo nedůsledné rozebírání hráčů v obranném pásmu. Soupeř měl určitě větší štěstí.

Na ledě jste si dnes počínal dobře a určitě na to měla vliv příprava absolvovaná ve Spartě. Jak probíhala?

V první řadě byla tento rok úplně jiná, protože došlo ke změně kondičního trenéra. Účelně se zaměřovala hlavně na hokej než na posilovnu. Byla efektivnější. Šlo o jednofázové dopolední tréninky, které trvaly maximálně dvě hodiny. Mně osobně takovýto typ přípravy opravdu vyhovoval, bavilo mě to.

Jak vůbec došlo ke změně vaší působnosti sem do Litoměřic?

Ještě před začátkem letní přípravy jsem do Litoměřic jezdil na tréninky za Martinem Tvrzníkem. Bylo to zároveň v době, kdy se s přípravou začalo tady, tak jsme se tu všichni potkávali. Díky tomu se ke mně dostala nabídka s možností přidat se k týmu. Měl jsem na výběr, ale protože jsem zde už rok hrál, tak rozhodování bylo jednoduché.

Stále jste ale zároveň i hráčem Sparty. Je tedy možné, že Vás uvidíme i ve sparťanském dresu?

Možné to určitě je.

A jaký máte názor na přesun z Holešovic do O2 arény? Jak se vám nová hala líbí?

Mám z ní velmi dobrý pocit, protože jde o nejmodernější halu v republice. Zázemí i servis je na opravdu vysoké úrovni. Kabina je také velmi kvalitní. Nemohu si stěžovat.