7. 12. 2014 | Jan Luňáček, Michaela Luňáčková

Daří se mi střílet branky, hlavně díky mým spoluhráčům, říká Jakub Šulc

Opora zadních řad litoměřických kališníků působí v týmu svou druhou sezonu. Obránce s číslem 35 na dresu je v kanadském bodování 1. ligy za šest branek a jedenáct nahrávek na vynikajícím sedmém místě ve společnosti zvučných jmen. Po utkání proti Rebelům jsme si krátce s Jakubem Šulcem popovídali.

Jakube, mohl bys zhodnotit utkání proti Rebelům z Havlíčkova Brodu?

Moc hezký hokej pro diváky to asi nebyl. Tím, jak je soupeř na chvostu tabulky, tak mám pocit, že jejich hra nemá žádný systém. Je to soupeř nevyzpytatelný. Člověk neví, co kdy udělají. Hrají trochu lehkovážně a dělají chyby tam, kde to lepší týmy asi neudělají. Pak jsou tam, kde jsou. Ale pro nás je jejich hra trochu nečitelná.

Tobě osobně se ale poslední dobou daří.

To ano. Mám z toho samozřejmě dobrý pocit. Ale na můj výkon má také vliv hra celé naší pětky. Perfektní puky mi dává Jarda Kalla s Víťou Bílkem a mně se daří střílet branky. Kdyby byl na jejich místě někdo jiný, třeba by mi to tam tak nepadalo. Z velké části se na mém výkonu podepisují všichni moji spoluhráči.

Ty jsi v Litoměřicích už druhou sezonu. Jak se díváš na tu letošní?

V letošní sezoně máme asi dominantnější první útok. Vloni táhl útok Martin Chabada s Mílou Čermákem a letos se můžeme opřít o Jardu Kallu a Víťu Bílka. Oproti loňsku máme ale výborné i zbylé útoky. Myslím si, že letošní tým má větší kvalitu.

Před tímto zápasem odešel z týmu Angel Krstev. Je to pro obranu citelné oslabení?

Budeme to muset zvládnout i bez něho. On svou hrou vzbuzoval respekt. Bohužel, nic jiného než bojovat za něj nám teď nezbývá.

V obraně jsou i mladí hráči. Potřebují občas usměrnit?

Ono je to asi tak půl na půl. Ze "starších" jsem tu já, Lukáš Špelda, Radek Míka. Pak jsou tu hráči mladší, ale já si myslím, že by ta tak mělo být. Aby hrál starší s mladším. Teď nám přišel ještě Marek Hrbas ze Sparty, takže naši obranu určitě posílí, protože má zkušenosti z extraligy.

Jak bys zhodnotil výkon celého týmu zhruba v polovině soutěže?

Doma se nám hodně daří, venku je to už horší. Chtělo by to zapracovat na venkovních zápasech, abychom neměli problémy před play-off a nemuseli dohánět ztrátu při utkáních doma.

Co plánuješ na vánoční svátky?

Neplánuju vůbec nic. Budu odpočívat doma u rodičů. Kouknu se na nějaké pohádky a budu se věnovat cukroví. Dostali jsme nějaké pokyny od trenérů, co bychom asi tak měli dělat, ale čekal jsem to trochu horší. Cítím se fyzicky dobře a nemám žádný zdravotní problém. Po svátcích se můžu pustit znovu do hokeje.

Děkujeme za rozhovor a ať se daří.