17. 10. 2014 | Jan Luňáček

Je příjemné, když nás diváci po zápase vyvolávají zpět na led, říká Radek Míka

Opora litoměřických zadních řad, hráč s číslem 44 na dresu Radek Míka v utkání proti Jestřábům z Prostějova vstřelil svou letošní druhou branku a se ziskem pěti kanadských bodů je nejlépe hodnoceným obráncem Kališníků. O utkání proti nováčkovi soutěže jsme s ním krátce hovořili.

Radku, jak bys okomentoval utkání proti hokejistům Prostějova?

Pro nás to nebylo vůbec jednoduché, protože přijel urputně bojující soupěř a bohužel to dnes nebyl moc hezký hokej. My musímem hrát i s takovým soupeřem hodně pozorně. Vyměnili v týmu několik hráčů a chtěli získat nějaké body. Nebylo to s nimi lehké.

Upozorňovali vás trenéři, že by se mohl dnes hrát tak urputný hokej?

Před zápasem jsme o této možnosti mluvili. Nám vyhovuje hokej, kdy se hraje, a ne, když je to takové uplácané. Snažíme se hrát na každého soupeře náš systém, ale ne na každého to funguje. Bylo to těžké proti soupeři, který hrál dobře dozadu a dohrával souboje. Dost těžko jsme se prosazovali do šancí.

V utkání jste měli dost vyloučených. Nedocházely vám ke konci zápasu síly?

Hra v oslabení je v utkání vždycky znát. Neměli bychom si dovolit mít tolik vyloučených. Pokud narazíme na soupeře, který toho dokáže využít, tak nás to může stát body. Na druhou stranu jsme ubránili dvakrát přesilovku 5/3, dokázali jsme si, že to umíme zvládnout.

Obránci Stadionu zatím moc branek nedávají. Ty jsi skóroval už dvakrát.

Je moc dobře, že mi to tam padlo. Každopádně je úplně jedno, kdo branku vstřelí. Snažíme se hrát jako tým. Ale jsem rád, že jsem se trefil. Vyhráli jsme buly, musel jsem jít trochu dolů, ale střela se mi povedla. Díky tomu, že je pásmo teď tak velké, je i pro obránce soupeře těžké dostat puk ven.

V utkání jste se museli obejít bez dvou obránců. Chyběl Angel Krstev a zranil se Jakub Kolář. Bylo to na ledě znát?

Zatím to jde. Ale samozřejmě ta zranění jsou nepříjemná. Chyběl zkušený Angel a teď bude asi chybět i Jakub. Ještě nevím, co mu vlastně je, ale oběma přeju, aby se co nejdříve na led vrátili. Budeme je potřebovat.

V sobotu vás čeká utkání o první místo s týmem Chomutova. Jak to vnímáš?

Abych pravdu řekl, tak já na tabulku nekoukám. Hraje se celkem padesát dva zápasů, pak se teprve podívám, jak to vypadá. My musíme jít do každého zápasu s tím, že chceme vyhrát a to se promítne i do té tabulky. Jestli jsme první nebo pátí v desátem kole nic neřeší. Teď bude důležité, abychom Chomutovu body sebrali, abychom hráli dobře a vyhráli.

Vaše postavení v tabulce ale zajímá diváky. Čím výše jste v tabulce, tím více je spokojených fanoušků.

To je pravda. My jsme samozřejmě rádi, že diváci chodí v tak hojném počtu. Jen ať chodí dál a fandí nám. My je potřebujeme, ať vyhráváme, nebo prohráváme.

Je vám příjemné, když vás po utkání fanoušci vyvolávají zpět na led?

To je určitě příjemné. Po vyhraných zápasech proti Jihlavě, Kladnu nebo Budějovicím se musíme i my fanouškům odvděčit za to, že nám po celý zápas fandí, je to pro nás taková třešnička na dortu, když se vracíme ze šatny zpět na led a diváci stojí a tleskají. Možná je to maličkost, pro nás ale příjemná.