14. 9. 2014 | Jan Luňáček

Skandování mi dodává sílu, kdy už melu z posledního, přiznává brankář Tomáš Král

Litoměřický Stadion se může opírat o výkony dvou velice kvalitních brankářů. Jedním je velezkušený Petr Přikryl, druhým mladý a nadějný Tomáš Král. Proti jihlavské Dukle hájil domácí svatyni ten mladší a méně zkušený, přesto podal velice dobrý výkon a proti zvučnému soupeři vychytal nulu. V utkání to ale neměl snadné. Dukláci mu nedávali od druhé třiny moc času k vydechnutí. Přesto ale i díky spoluhráčům čisté konto uhájil. S Tomášem Králem jsme utkání s favoritem z Vysočiny krátce zhodnotili.

Tomáši, můžeš nám zhodnotit dnešní utkání proti jihlavské Dukle?

Myslím si, že jsme dnes podali hodně bojovný a týmový výkon. Na Duklu jsme se poctivě připravovali. Na začátek sezony máme poměrně těžký los, takže jsme očekávali další těžký zápas po naší prohře v Chomutově. Jihlava hrála výborně a my jsme museli hodně bojovat.

Ty jsi v první třetině ale neměl v brance moc práce.

To je pravda. V první třetině se toho před naší brankou moc nedělo a já pořád čekal, až přijde ta první nebezpečná střela. Dočkal jsem se jí z takového chumlu před brankou. Střelu jsem vyrazil a spadla ze mě nervozita. Pak se tempo stupňovalo a nakonec jsem si zachytal až dost.

V utkání bylo poměrně dost vyloučených. Jihlava hrála přesilovky dost nebezpečně.

Bylo to tak. Je vidět, že mají kádr dlouho pohromadě a jsou dobře sehraní. O tomhle jsme věděli a řekli jsme si, že nesmíme hrát moc v oslabení. Taky jsme se dívali na video, jak pořesilovky hrají, takže jsme na ně byli připravení. Nakonec se nám povedla všechna oslabení ubránit.

Nastala v průběhu zápasu situace, kdy sis říkal, že už brance nezabráníš?

Od druhé třetiny těch situací bylo poměrně dost. Jednou nám zatrnulo s Martinem Novákem, kdy někdo z jihlavských po vyražené střele vracel puk zpět před branku a Martin mi ho srazil pod nohy. Dlouho jsme nevěděli, kde puk vůbec je. Ve druhé třetině jihlavský hráč Čachotský vystřelil a já se štěstím zachytil puk hokejkou až na brankové čáře. To byl asi můj dnešní nejlepší zákrok.

Jaký je to pocit vychytat nulu proti takovému zvučnému soupeři?

Pro mě je to super pocit. Kluci mi pomohli, zblokovali hodně moc střel a já jim musím poděkovat, že tak zodpovědně bránili. Ve třetí třetině mě ale asi chtěli trochu potrápit a nechávali se vylučovat. Čas běžel v těch chvílích hodně pomalu, ale nakonec to dopadlo dobře. Bál jsem se, abych o tu nulu nepřišel, ale vyšlo to.

Jaká situace v průběhu utkání byla pro tebe nejsložitější?

Asi to vyloučení do tří. Jihlava měla hodně šancí a já už mlel, jak se říká, z posledního. Ale vím, že kluci bojovali a nemohu jim nic vytknout. V té přesilovce podali víc jak stoprocentní výkon.

Asi jsi zaregistroval skandování tvého jména fanoušky. Nerozptyluje tě to při zápase?

Já jsem rád, že mi fanoušci věří a fandí mi. Jsem rád, když si zápas užívají jako my. Spíš mi to pomáhá a já jim chci vrátit jejich podporu dobrým výkonem. A i když jsem byl už dost unavený, tak mi to dodávalo další sílu a já se ještě vyhecoval, aby zápas dopadl i z mé strany co nejlépe.

V Litoměřicích jsi druhým rokem. Jsi tu spokojený?

Určitě ano. Mně se v Litoměřicích líbí. Pro mě je super, že tu dostávám dost příležitostí na ledě a doufám, že se nám bude dařit. Nemůžu tomu tady nic vytknout. Jen doufám, že odehraju co nejvíce zápasů. Alespoň tak, jak tomu bylo vloni.

Jsi jeden z mála, kteří tu zůstali po loňské sezoně. Co říkáš novým spoluhráčům?

Je nás tu stále docela dost ze Sparty. Hodně kluků znám už z přípravy na Spartě, takže pro mě nejsou až tak neznámými hráči. A ostaní noví hráči? Jsou hodně zkušení a hned jsme vytvořili dobrou partu. Jsem rád, že se od nich můžu něco přiučit. Máme super tým, držíme spolu a já doufám, že to tak bude fungovat i nadále.

Takže si myslíš, že se podařilo vedení Stadionu poskládat dobrý tým?

Myslím si, že tým je poskládaný velice dobře a zkušeně. Určitě zopakujeme loňské výsledky. Máme na to. Po třech kolech máme šest bodů se silnými celky. Vypadá to dobře, ne? Já jen doufám, že to vydržíme až do konce sezony.

Děkujeme za rozhovor a také budeme držet palce.