10. 9. 2014 | Martin Pešout

Kapitán se po derby nevymlouvá. Unavení jsme nebyli, říká Novák

Chomutov - Hokejisté Litoměřic uspěli v prvním kole na ledě Prostějova a připsali si proti nováčkovi soutěže cenné tři body. Proti Chomutovu se jim už ale tolik nevedlo a prohráli 1:3.

Nic na porážce Litoměřic nezměnil ani nový kapitán "kališníků" Martin Novák. Ten je služebně nejstarším hráčem Litoměřic a v aktuální sezóně i kapitánem severočeského celku.

"Jsem v Litoměřicích už dlouho, a tak kapitánské "céčko" beru jako takové ocenění mé práce pro klub. Velmi si pozice kapitána vážím. Dostal jsem céčko po takových jménech jako Slížek nebo Hašek, což byli velmi ostřílení a zkušení hráči," vypráví své dojmy nový kapitán Martin Novák.

Ani jeho snaha ale k bodovému zisku na ledě Chomutova nevedla. "Byli jsme ze soupeře zbytečně moc ustrašení. Měli jsme přílišný respekt. Své fanoušky jsme naší hrou moc nepotěšili," pokrčil Novák rameny.

Litoměřice v prvním kole cestovaly na led Prostějova, nyní bojovaly v Chomutově. A na stadionu Pirátů Litoměřičtí po polovině zápasu poměrně fyzicky odpadli. "Hráli jsme první kolo v Prostějově a nyní v Chomutově. Na únavu se ale nemůžeme vymlouvat, vždyť sezóna teprve začala. Máme za sebou kvalitní letní přípravu, určitě nejsme unavení. Chomutov nás prostě přehrál svou hokejovostí," komentoval Novák.

Ten proti Chomutovu už řadu zápasů odehrál. Hlavně v době, než Piráti postoupili do extraligy. "Chomutov znám velmi dobře. Po sestupu z extraligy kádr omladili, nemají tak zvučná jména, ale to neznamená, že nejsou lepší než byli," vysvětluje útočník.

Chomutov má ve svém středu několik hráčů ze zámoří a navrch Fina Sinisala. "Byla to zajímavá konfrontace proti takovým zahraničním hráčům. Jejich Američané určitě mají v sobě prvky zámořského hokeje, ale nezdálo by se mi, že by hráli nějak tvrději než bývá zvykem," uzavřel středeční souboj v Chomutově Martin Novák.