27. 2. 2014 | Martin Tlašek

"Dnešní utkání vypadalo tak, jak by mělo vypadat pořád" hodnotil utkání Tomáš Král

Brankářská opora litoměřického týmu Tomáš Král hodnotil třetí utkání, prvního kola play-off, ve kterém se Stadion dočkal prvního vítězného utkání v poměru 3:2. Podle mladého brankáře Stadion odehrál velmi dobré utkání, ve kterém museli rozhodnout až nájezdy.

Co k dnešnímu zápasu?

V první řadě jsme rádi, že se nám povedlo vyhrát, to je jediné co se v play-off počítá a snížili jsme na zápasy a jsme spokojeni po dnešním zápase.

Který zápas byl nejhorší? Ve kterém jsi si nejvíc zachytal?

Nejvíc jsem si zachytal paradoxně dneska. Dnes vypadalo to utkání tak by to mělo vypadat pořád, bez zbytečných faulů a hrát pozorně. V Olomouci jsme oba zápasy drželi dlouho vyrovnaný stav, v prvním jsme dostali gól do šatny a v tom druhém, bylo na konci až moc přesilovek na play-off.

Odehrál jsi ve své kariéře, podobné utkání? Kdy jde o všechno? Třeba ve Finsku?

Ano, ve Finsku jsem nastoupil k pár zápasům v play-off, pár z nich šlo i do prodloužení. Ale tohle je první velký play-off, ve kterém chytám stabilně, takže si to užívám, tak jako celou sezónu.

Nebyli jste nervózní před třetím zápasem? Přece jen 3:0 by už vypadalo strašidelně.

My jsme se na dnešní zápas těšili, prohrávali jsme 2:0 na zápasy, kdy Olomouc je favorit. Chtěli jsme zabojovat a trošku jim tu sérii znepříjemnit a to se nám dneska povedlo. Zítra je další zápas a budeme v tom pokračovat.

Nájezdy jsi zachytal skvěle. Určitě tě musejí bavit.

Ano, baví mě strašně moc. Je to dovednostní disciplína, ve které to je jeden na jednoho. Dneska to vyšlo, chytil jsem všechny tři a jsem velmi spokojen.

V kádru Olomouce je spousta zkušených střelců, neobával jsi se trošku?

Při nájezdech je skoro jedno kdo jede. I mladý hráč může cokoli vymyslet, takže já se přitom nájezdu moc nekoukám na to kdo jede, je jasné že když vím co bude dělat, tak je to výhoda, ale jinak se snažím to za každou cenu to chytit.