2. 2. 2014 | Alexandr Stys

"Nájezdy jsou loterie, ale jsme rádi, že jsme vyhráli," řekl po utkání Miloslav Čermák

Nejproduktivnější litoměřický hráč Miloslav Čermák si v zápase proti Horácké Slavii z Třebíče připsal vítěznou branku. Proměnil oba své nájezdy a zařídil Stadionu bonusový bod za výhru 2:1sn. Miloslav Čermák tentokrát nastoupil v první útočné řadě po boku Víta Budínského a Martina Koudelky, ale branku elitní litoměřická formace vstřelit nedokázala. Domácí se prosadili až v přesilové hře zásluhou Jakuba Šulce. V zápase jsme sledovali osobní statistiky nejlepšího střelce litoměřického mužstva a po utkání jsme se ho zeptali na krátké hodnocení.

Jak bys zhodnotil dnešní zápas?

Čekali jsme, že přijede houževnatý soupeř, který hraje lépe venku než doma. Dnes to bylo o tom, kdo dá gól v přesilových hrách. Jinak ze hry toho moc nebylo, myslel jsem si, že to bude tvrdší, ale bylo to spíš taktický. Udělali jsme chybu a dostali jsme branku na 1:1. Naštěstí se nám podařilo urvat výhru v nájezdech.

Nabádali Vás trenéři, abyste si dávali pozor na vyloučení?

Samozřejmě, věděli jsme, že přijede soupeř, který má jak výborné přesilovky, tak i oslabení. Když šli do tří, podařilo se nám vstřelit branku, což bylo hrozně důležité. Poté jsme ubránili oslabení, ale Třebíč stejně dokázala vyrovnat před druhou přestávkou.

Proměnil jsi oba nájezdy a připsal si tak vítěznou branku.

Ono je to spíš loterie, když si člověk věří, tak to dá. I ten led je nic moc, je to prostě o štěstí, že jsem dal oba nájezdy a vyhráli jsme.

Co mladí hráči, myslíš si, že odvedli dobrou práci?

Dneska jsme makali jako tým a je to pro ně dobrá zkušenost, aspoň uvidí, že to není jako juniorský hokej, hraje se víc do těla, musí se rychleji dávat puky od hokejky. Jsem rád, že kluci dostávají šanci se prosadit, když sem přijedou ze Sparty, je to pro ně zcela jiný hokej. Dá se na tom potom pracovat a doufám, že to pochopí.

Stála před vámi pátá porážka v řadě, určitě se vám ulevilo?

Určitě to máme v hlavách, ale soupeři, které jsme měli, byli z těch silnějších. Škoda Budějovic, kdy daly dva rychlé góly a vyhrály. Porazili jsme je třikrát po sobě, tak to jednou přijít muselo.

Určitě se Ti hraje dobře proti takovému soupeři, jako je Třebíč.

Já chci hrát proti kterémukoli soupeři, ať už to je Most či Boleslav, mám rád tvrdší hokej. Dnes to bylo více taktické, hezký hokej to nebyl a asi ani lidi si to neužili. Zaplať pánbůh, že jsme vyhráli, máme dva důležité body a vrátili jsme se na pátou pozici.

Osobní statistiky Miloslava Čermáka v utkání proti Horácké Slavii

Miloslav Čermák

Ice time: 19:16
Hity: 3
Nahrávky + : 8
Nahrávky - : 2
Střely + : 4
Střely - : 1