19. 1. 2014 | Zdeněk Kamínek ml.

V Litoměřicích jsem se vzpamatoval a nyní pravidelně boduji, říká Vít Budínský

Ústí nad Labem - Vít Budínský odehrál v sobotu čtyřiadvacátý zápas za Litoměřice. Pětadvacetiletý ústecký rodák se po trápení v týmu Slovanu rozstřílel, když si v celku Stadionu připsal sedmnáct kanadských bodů (8+9). V Ústí nad Labem za sedmnáct utkání zaznamenal pět kanadských bodů (3+2).

Utkání 41. kola I. hokejové ligy ČR mezi Ústeckými Lvy a Stadionem Litoměřice vyznělo lépe pro celek Jiřího Doležala a Daniela Tvrzníka. „Padlo hodně gólů, divákům se zápas musel líbit. Zlomovým momentem byl gól, který jsme vstřelili na 5:3 z našeho pohledu. V předchozím střídání jsme inkasovali, ale vzápětí jsme se dokázali prosadit. To Slovanu moc nepomohlo. Pro nás je dobře, že jsme získali tři body,“ hodnotil severočeské derby Vít Budínský, který se podílel na historicky první výhře Litoměřic ve Zlatopramen Areně v I. hokejové lize.

„O této nepříznivé bilanci Stadionu jsem nevěděl. Jsme na pátém místě, a jestli to byla první výhra v Ústí nad Labem, tak je jedině dobře, že se nám to povedlo. Každopádně jsou to pro nás tři důležité body,“ pokračoval pětadvacetiletý hokejista, jehož hráčská práva náleží Ústeckým Lvům.

„Působení v Litoměřicích mi určitě prospělo. Z Ústí nad Labem jsem odcházel s pěti kanadskými body za sedmnáct zápasů, to není žádný šlágr. Trochu jsem se v mužstvu Stadionu vzpamatoval, nyní pravidelně boduji a trochu jsem sezónu rozjel na nějakou produktivitu. Doufám, že to bude pokračovat,“ komentoval svou produktivitu pátý nejproduktivnější hráč Litoměřic (v týmu Stadionu 24 zápasy; 8+9).

V Litoměřicích se díky spolupráci se Spartou Praha a Lvem Praha objevují také zvučná jména, dres Stadionu dvakrát oblékl také mistr světa z roku 2011 a dlouholetý hráč NHL Niko Kapanen. „Určitě nám posily pomůžou, ale je to dvousečné. Když přijde hráč jako například Niko Kapanen, všichni se na něj trochu dívají, a to včetně soupeře. V každém případě ale jeden hráč zápas neuhraje, tato soutěž je navíc jiná, než na kterou je zvyklý. Jde o to, abychom mu pomohli a on poté pomůže nám. Nastoupil ve dvou utkáních a byl v klidu. Přišel po zranění a sám řekl, že se chce jít rozehrát. To před hráčem jeho jména klobouk dolů. Jinak kolektiv máme dobrý, všechno šlape,“ dodal odchovanec ústeckého hokeje, o jehož budoucnosti od února 2014 zatím není jasno.

„Působení v Litoměřicích mám domluvené do konce ledna 2014, poté se bude jednat. Nevím, jestli už není něco domluveného. Beru to tak, že Ústí nad Labem na mě má výhradní právo. Budu respektovat, kam mě vedení pošle. Budu hrát nejlépe, jak umím, ať budu kdekoliv. Záleží na dohodě klubů. Výsledky Lvů i nadále sleduji, chvíli se vyhrává a chvíli prohrává. Od začátku sezóny, který jsme nechytli, se všechno veze. Chtělo by to delší šňůru vítězství. Kluci jsou stále na osmém místě, věřím, že vše dobře dopadne a do play-off postoupí,“ přeje si rodák z Ústí nad Labem.

V Litoměřicích má vedení zcela jiné starosti, Stadion má dokonce šanci začít play-off v domácím prostředí. „Poté co Havlíčkovu Brodu odečetli body, máme čtvrtou příčku na dosah. Snažíme se vyhrávat každý zápas, a pokud to bude takto vyrovnané, nezáleží, jestli se začne u nich nebo u nás. Pomoct by nám mohli fanoušci, kteří fandí. Kalich Arena je menší stadion, a když přijde dvanáct set lidí, vypadají ochozy plně,“ uzavřel Budínský.