15. 9. 2013 | Martin Pešout

Máme silný útok, tvrdil po derby Čermák

L I T O M Ě Ř I C E - Nastoupil proti svému bývalému klubu, střet s Ústeckými Lvy Miloslav Čermák ale neprožíval. Proti Lvům zaznamenal i vyrovnávací branku na 5:5 a po porážce po nájezdech smutnil. „Škoda, že jsme zaspali začátek,“ řekl

Miloslav Čermák strávil po svém přesunu ze Slavie v Ústí rok a půl, nyní proti svému bývalému klubu poprvé nastoupil v ostrém zápase. „Soustředil jsem se na utkání, byl to pro mě zápas jako každý jiný. S bývalými hráči jsem se pozdravil, ale to, že jsem hrál proti svému bývalému klubu, jsem neprožíval,“ prozradil.

Šestadvacetiletého forvarda Litoměřic mrzel velmi špatný úvod zápasu z pohledu jeho týmu. „Měli jsme špatný začátek, ale naštěstí jsme dotáhli vedení Ústí 3:0 a pak 5:3. Bohužel děláme chyby v obraně, čtyři branky jsme dostali z předbrankového prostoru. Což by se proti soupeři kvality Ústí nemělo stávat,“ usoudil.

„Ústí využilo první tři přesilovky a v první třetině jim do branky spadlo prakticky všechno. Ale ukázali jsme svou sílu a ještě dokázali zápas zdramatizovat. Utkání ale mělo dobré tempo, diváci vytvořili skvělou atmosféru. Ale myslím si, že jsme mohli hrát tvrdší hokej. Tím, že jsme brzy prohrávali, jsme byli zaskočení,“ hodnotil sobotní duel Čermák.

Litoměřice v úvodních dvou kolech soutěže nastřádaly dvanáct branek, proti Ústí se trefily pětkrát, předtím s Mostem slavily hned sedmkrát! „Zatím se dokážeme prosazovat, padá nám to tam. Ve dvou utkáních jsme vstřelili dvanáct branek, což není špatné. Máme silný útok, sedáme si,“ libuje si Čermák.

Ten skóroval i proti Ústí, když ve třetí třetině srovnával na 5:5. „Hašek na sebe natáhl dva hráče, a tak se mi u tyčky uvolnil prostor a povedlo se mi střelou nahoru propasírovat puk za Dlouhého,“ vyprávěl.

Čermák si pochvaluje přítomnost zkušených hráčů ze Sparty, kteří okořeňují litoměřickou sestavu. „Jánský či Krstev jsou velká jména a pro nás jsou jednoznačně přínosem. Snad u nás vydrží delší dobu,“ uzavřel.