26. 1. 2013 | Jan Luňáček

Hrát v Litoměřicích je pro mě dobrá škola, říká Dominik Simon

Litoměřičtí fanoušci mohou být hrdi na to, že v dresu s kalichem na prsou mohou vídat na ledové ploše Kalich Areny naději českého hokeje, který svými výkony přesvědčuje o tom, že si tuto poctu zaslouží. I v utkání proti soupeři z Hradce Králové byl útočník s číslem 17 na ledové ploše hodně vidět a odnesl si ocenění nejlepšího hráče litoměřického týmu. Střelcem jedné z branek a autorem jedné z nahrávek byl mrštný útočník se šikovnýma rukama Dominik Simon.

Dominiku, byl jsi dnes vyhlášen nejlepším hráčem Stadionu. Byls i ty spokojený se svým výkonem?

Já jsem se snažil hrát od začátku utkání naplno. Padl tam i jeden gól a byla jedna nahrávka. Bohužel, v průběhu utkání jsme dostali kontaktní gól, pak bylo několik vyloučení a Hradec se dostal do zápasu. Dnes jsme si to utkání zkazili sami.

Zlomová byla asi druhá třetina. V té první to vypadalo tak, že byste zápas nemuseli prohrát.

To ano. Nastoupili jsme do druhé třetiny dost lehkovážně a nechali se zbytečně vylučovat. V oslabení jsme dostali dvě branky, Hradec se zvedl a nám už se další branky vstřelit nepodařilo.

Jak se zrodila tvoje branka?

To bylo čistě z důrazu. Stál jsem před brankou, dostal se tam puk a já do toho plácnul. Nebyl to hezký gól, ale i takové platí. Trenéři po nás chtějí, abychom byli důrazní před brankou, ale ono to někdy bolí. Vstřelený gól je pak ale odměnou.

Byl v týmu Hradce protihráče, kterému bys ses chtěl v utkání raději vyhnout?

Ne, to vůbec ne. Nad tím se nemůže přemýšlet v žádném zápase. To by pak člověk nemohl ani na led.

A co v týmu Stadionu. S kým se ti hraje dobře?

Hraje se mi teď dobře s mými parťáky v útoku, tedy s Pavlem Mrňou a Františkem Gerhátem. Myslím, že si rozumíme. Dali jsme dnes oba góly, jen škoda, že se nám nepodařilo vstřelit ještě nějaký další.

Co sis sliboval před sezonou od působení v Litoměřicích? Myslíš si, že je to pro tebe dobrá škola?

Určitě. Jsem moc rád, že můžu hrát dospělý hokej, protože ten juniorský je pro mě už moc dětský, kdy všichni lítají za pukem. V dospělém hokeji se toho naučím mnohem více, třeba i co se taktiky týče. V mém věku tu získám mnohem více zkušeností.

Mohl ses dostat do týmu, který hrál na mistrovství světa do 20 let. Nemrzí tě, že jsi nakonec nejel?

Mrzí mě hodně, že jsem se tam nedostal. Do poslední chvíle jsem v to doufal. Den před odletem mě vyřadili z týmu a nikdo mi k tomu nic neřekl. Určitě bych tam rád byl. Skončili pátí, to není špatný výsledek

Co příští sezona?

To já vůbec nevím. Teď se snažím hrát v každém utkání naplno a uvidíme, jakou dostanu příležitost. Rád bych ale upřednostnil dospělý hokej před juniorským.

Děkujeme za rozhovor a přejeme, ať se daří.