24. 1. 2013 | Michal Sabó

Petr Hruška o své premiéře: Byl jsem hodně nervózní a myslím, že to bylo i vidět

Ve středu před utkáním dostal šanci poprvé alespoň jako náhradní brankář. Hokejový osud si ale pro Petra Hrušku připravil nečekané překvapení. Po zranění Petra Přikryla musel nečekaně zamířit do brankoviště a dochytat duel s Mostem. V něm musel předvést řadu těžkých zákroků, ale porážce 1:2 po prodloužení nakonec nezabránil. Jak hodnotí svou premiéru čtěte v následujícím rozhovoru.

Jak bys zhodnotil utkání, ve kterém jste s Mostem počtvrté prohráli v nastavení?

Shrnul bych ho tak, že jsme měli vzít jasné tři body. Byli jsme lepší, ale nepadá nám to tam. To je chyba. Nemůžeme dát góly a na tom to stojí. Když nedáme góly, nemůžeme vyhrát.

Co bys řekl ke tvé premiéře v brance Litoměřic? Měl jsi první šanci se do branky dostat a hned k tomu došlo. Jak jsi se cítil, když Petr odjížděl z ledu?

Nevěděl jsem, jak na tom Bingo byl, když odcházel. Myslel jsem si, že to bude třeba jen otázka dvou minut nebo že to nebude nic tak hrozného. Když jsem ale přijel po chvíli na střídačku při signalizovaném vyloučení, tak mi řekli, že tam asi budu na celý zápas. To jsem se začal pořádně soustředit a modlit aby to nějak dopadlo. Byl jsem hodně nervózní a myslím, že to bylo i vidět.

Jak bys popsal ty gólové situace?

První gól byla vlastně střela od mantinelu, která jela po ledě a já už jsem se tam na ni připravoval, abych ji pokryl a soupeři nemohli dorážet a dojížděl tam obránce s útočícím hráčem. Bohužel do toho nešťastně vložil hokejku a tečoval puk přímo pod horní tyč. To už bylo půl metru přede mnou, tak se s tím těžko dalo něco dělat. Druhý gól byl vlastně při přesilovce 4 na 3, kdy oni to dobře sehráli. Před bránou tam měli postaveného hráče, který tam do nás najel, že jsme měli problém se od něj odpoutat a nestihl jsem se přesunout a jejich hráč to vystřelil z voleje k tyči.

Byl to tvůj první zápas v sezóně a asi trochu jiný, než ty, které jsi odchytal v přípravě.

První jsem měl v Berouně, ten byl lepší. Ale je něco jiného chytat v přípravě, než v sezóně. Bylo to znát. Nevěděl jsem ani pořádně co od toho čekat, protože to byl vůbec můj první zápas v první lize, navíc po půlce sezóny, kdy už jsou všichni rozehraní.

Víš už, jestli se do branky postavíš třeba i k příštímu zápasu?

Vůbec nevím. Uvidí se podle toho, jak to bude s Bingem vypadat. Na něm to stojí a padá.