4. 1. 2013 | Martin Krása

Prohrát jsme si určitě nezasloužili, řekl po utkání s Třebíči Jaroslav Hašek

Po delší pauze, zaviněné zraněním ramene, dnes do zápasu nastoupil Jaroslav Hašek. Naposledy nastoupil do soutěžního zápasu 20. 10. s Mladou Boleslaví. V souboji s pátou Třebíčí se domácímu Stadionu nepovedlo zvítězit, a tak se zápas útočníkovi s číslem 49 nehodnotil lehce. Přestože šli domácí rychle do vedení a polovinu zápasu dominovali, nakonec odešli do šaten poraženi.

Nehrál jsi více než 2 měsíce, přesto to na výkonu nebylo příliš znát, jak ses cítil?

Fyzicky jsem se cítil velmi dobře, přeci jen trénuju už třetí týden, takže si myslím, že jsem to jakžtakž dohnal. Co mi chybělo je spíš taková ta herní praxe, rychlost provedení, to tam přeci jen trošku bylo znát. Myslím, že po dvou, třech zápasech se do toho ale dostanu.

V zápase ses ocitl v několika slibných příležitostech, zdá se, že myšlenky na zranění tě příliš nelimitovaly:

Ne, na to se při hře nedá moc myslet, navíc Třebíč je nepříjemný soupeř, kde všichni hráči jsou velcí a hrají do těla. Takže ideální příležitost si rameno vyzkoušet, jestli je v pořádku. To se potvrdilo a cítil jsem se dobře.

V první polovině utkání jste soupeře přehrávali, přesto se nepovedlo utkání dotáhnout do vítězného konce, jak bys ho zhodnotil?

No po pravdě jsem z toho zápasu zklamaný, očekával jsem od toho víc. Myslím si, že jsme nebyli horší a že jsme si nezasloužili prohrát, ale bohužel se hraje na branky a my jsme jich dneska dali méně, navíc soupeř využil každou naší chybu. Bingo chytal výborně, chytil soupeři pár šancí, ale podle mého jsme jich měli víc a měli jsme vyhrát.

Před startem ročníku bylo cílem se dostat do play-off, je to ještě reálné?

Vlastně není ještě dohraná ani třetí čtvrtina, ale co nám zbývá. My prostě musíme bojovat a urvat každý bod, který se dá. Hlavně musíme začít vozit body z venku, naposledy jsme vyhráli v Havlíčkově Brodě a to bylo někdy začátkem listopadu. Pak samozřejmě musíme přidat i nějaké ty zápasy doma.