14. 10. 2012 | Michal Sabó

Ty body mrzí, ale musíme se z toho poučit, řekl po utkání s Třebíčí František Gerhát

V úvodu sezóny se vrátil do litoměřické sestavy. V dosavadních pěti zápasech zatím drží průměr jednoho bodu na utkání. Jeho branka v duelu s Třebíčí nakopla mužstvo k cestě za vyrovnáním. Po utkání hodnotil celé utkání, svůj výkon i letošní nezdary v prodloužení útočník František Gerhát.

Další zápas je za vámi. Znovu jste došli do prodloužení a opět prohráli. Čím myslíš, že to je?

Nevím, těžko říct. Je to třetí nebo čtvrtý zápas, kdy jsme zbytečně ztratili bod. Tentokrát to ale byl vydřený bod. V ostatních případech to bylo tak, že jsme měli vyhrát, měli jsme to dobře rozehrané a měli jsme to dotáhnout do úplně jiného konce. Ty body mrzí, ale musíme se z toho poučit. Věřím, že další zápasy už zvládneme.

Co tvůj vlastní výkon? Jak by ses ohodnotil?

Stoprocentní to nebylo. Dal jsem sice gól, ale bylo tam více šancí, ze kterých jsme mohli dát ještě tři nebo čtyři góly. Nepadlo to tam, je to škoda. Musíme to zvládnout lépe. Pokud se to štěstí opět přikloní k nám, tak budeme vyhrávat.

Zmínil jsi svůj gól, připsal sis pak ještě přihrávku, ale měl jsi jednu šanci, kterou jsi neproměnil. Co bys k té situaci řekl?

To bylo v oslabení. Viděl jsem, že tam Lapša šlape, že by to mohla být dobrá situace, tak jsem tam šel taky. Adam si tam položil hráče, přes druhého mi dal nahrávku, ale já jsem byl moc blízko u brankáře. Ten puk byl tak blízko jeho hole, že ten puk vylétl až moc vysoko. Kdybych zabrzdil dřív, tak bych tu přihrávku možná dostal lépe a byl by z toho gól.

Jak se zvedla nálada na střídačce po tom, co jste začali dotahovat náskok soupeře?

Určitě nám ten rychlý gól pomohl. Bylo to na začátku třetí třetiny, kdy jsme dohrávali přesilovku. Trochu víc nás to nabudilo a začali jsme hrát agresivněji. Dostávali jsme soupeře pod tlak, byly tam šance. To vyrovnání mohlo přijít dříve, ale naštěstí vůbec přišlo, což je důležité.