29. 9. 2012 | Michal Sabó

Kluci mi hodně pomohli, děkoval týmu po vychytané nule Vojtěch Sedláček

Litoměřičtí dokázali bodovat již pošesté v řadě, na domácí půdě přehráli Šumperk v poměru 3:0. Velký podíl měl na celém výsledku brankář Vojtěch Sedláček. Svým dílem však přispěl celý tým a také potřebná dávka štěstí. "Byly tam asi tři tyčky," připomněl po zápase mladý litoměřický brankář.

Vychytal jsi svou první letošní nulu, jak bys ten zápas celkově zhodnotil?

Měli jsme trošku pomalejší začátek. V první třetině bylo pár situací, které se mi povedly. Měl jsem dnes ohromnou dávku štěstí. Byly tam asi tři tyčky. Potom už jsme se rozjezdili a kluci mi hodně pomohli. Není to tedy jen zásluha moje, ale i jejich.

Celkem ses v Litoměřicích rozchytal. V minulém zápase jsi jedenapadesáti zákroky vychytal výhru, dnes jsi nedostal ani gól. Docela se ti tu daří, že?

Asi jo. Kluci hrajou hlavně dobře dozadu. Na střely většinou vidím a je to bez dorážek.

Byla nějaká situace během zápasu, kdy sis nebyl jistý, kde máš puk?

Ve druhé třetině tam byla jedna střela, která nakonec skončila na tyči. Ten puk se mi převalil přes záda a já jsem ho našel na poslední chvíli. Pak ještě přišla jedna tečovaná střela, kdy jsem měl puk naštěstí v klíně, tak jsem byl rád, že tam zůstal. Toho štěstí tam dneska bylo víc než dost.

Jediná situace, kdy jsi trochu napnul nervy domácích fanoušků přišla při tvé rozehrávce ve druhé třetině.

Jo, to bylo při přesilovce. Podobná se mi povedla i v Hradci. To budu muset vypilovat. Ten útočník to udělal docela dobře, ale na druhou stranu jsem to mohl vyřešit lépe. Dobře to ale dopadlo.

Přišel jsi do Litoměřic ze Sparty, na jak dlouho tu budeš ještě působit?

Abych se přiznal, tak vůbec nevím. Po každém tréninku nebo zápase se vždycky zeptám trenéra, jak to bude vypadat zítra.

Jak bys zhodnotil atmosféru v litoměřické Kalich Areně?

Tady jsou diváci úplně super. Je tu malá hala, lidé sem chodí a když se týmu daří, tak je vidět, že se jim to líbí. Na Spartě je to zápas od zápasu. Buď tam lidi přijdou a fandí se nebo tam ti lidé nejsou a není to nic moc. Tam jsou náročnější fanoušci.