23. 9. 2012 | Michal Sabó

Dva góly Lukáše Žálčíka na výhru nestačily

V utkání 4.kola se dvěma góly do sítě hostujících Rebelů blýskl Lukáš Žálčík. Ačkoliv domácí v utkání třikrát vedli, tak se nakonec z výhry 4:3 v prodloužení se radovali hosté. Mladý sparťanský útočník byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem domácího týmu.

Dnes jsi byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání, jaký jsi měl ze zápasu pocit?

Myslím, že kromě prvních deseti minut druhé třetiny to pro nás bylo dobře odehrané utkání. Měli jsme navrch při hře 5 na 5. Udělali nějaké hrubé chyby, nějaké fauly a díky nim jsme ztratili dva body. Zítra si to musíme rozebrat na videu, ale za výkon se rozhodně stydět nemusíme.

Vrátím se k minulému zápasu, tam jste hráli stejně jako dnes spoustu přesilovek, branku jste nevstřelili a naopak jste dnes dvě z přesilovek inkasovali. Trenér říkal, že na tom musíte zapracovat, soustředíte se tedy na nácvik přesilových her?

Věnujeme se tomu, každá lajna si má udělat to svoje. Trenér nám řekne co máme hrát, nebo co bychom mohli hrát, nějakou svoji představu. Ale přece jen nejsme dorostenci, abychom si to sami nedokázali vymyslet. Musíme tomu věnovat víc času a ono to půjde.

V Berouně jste prohrávali o 3 góly a povedlo se vám zápas otočit, dnes jste výkonem na soupeře měli, jak moc je to ztráta?

Jak jsem už říkal, odehráli jsme dobré utkání škoda jen, že na začátku druhé třetiny jsme přestali hrát tu svou hru, kterou jsme se prezentovali v 1. třetině a na kterou jsme navázali i ve 3.třetině. Bohužel těch šancí, musím říct, že i ode mě a od naší lajny bylo fakt dost a jejich gólman mi chytil pár dobrých střel. To bych měl dávat, chybělo trochu štěstí.

Když srovnáš soupeře se kterými jste dosud hráli, jak hodnotíš Rebely?

Já jsem po zranění odehrál teprve druhé utkání, hrál jsem akorát proti Berounu a dnes. Ale myslím, že Rebelové mají velice dobrý útok. Je vidět, že hráči spolu hrají už delší dobu. Znám je z 1. ligy a vím, že především přesilovku mají opravdu dobrou. V obraně nejsou tak silní. Rozhodně se dá ale říct, že Havlíčkův Brod je z těch soupeřů nejlepší.

V pondělí zajíždíte do Mostu, těm se povedlo zvítězit venku a asi na vás budou nachystaní.

Tak to my taky, chceme 3 body a udělat fanouškům radost.