20. 9. 2012 | Michal Sabó

Zvedli jsme pohyb a góly přišly, řekl po výhře nad Berounem Tomáš Rubeš

Stadion zavítal v rámci třetího kola na led Medvědů. Litoměřičtí dokázali Beroun v přípravě porazit, ale například v loňském play-out mu také vysoko podlehli, takže se očekával těžký zápas. Ten byl pro Severočechy ještě těžší po nevydařené první třetině. Naštěstí šla poté hra kališníků nahoru a zásluhou přesných zásahů Tomáše Rubeše a Pavla Mrni dokázali dovést utkání do vítězného konce. Právě prvně jmenovaný střelec poskytl po zápase krátký rozhovor.

Po poměrně jasném duelu s Pískem to byl tentokrát o něco těžší zápas. Jak bys ho zhodnotil?

My jsme špatně vstoupili do zápasu. Už to bylo vidět na rozcvičce. Nestihli jsme vůbec začátek. Hráli jsme staticky, dostali jsme tři góly. Po první třetině jsme si řekli, že nemáme co ztratit a že jdeme hrát, jak by se nic nedělo. Trenéři rozházeli lajny, zvedli jsme pohyb a góly přišly.

Ty čtyři góly přišly po přímočarých akcích. Jak bys popsal tu situaci u tvé první branky, která vás vrátila do zápasu?

Byla tam střela na naší branku. Puk se odrazil k Danu Sobotkovi, ten prodloužil na Lukáše Žalčíka. Já jsem v první chvíli vůbec nechtěl jet s ním, chtěl jsem jít střídat, ale otevřelo se to, vzniklo přečíslení 2 na 1, tak jsem jel s ním. Žalča to dobře vystřelil do betonu a mě se to odrazilo před prázdnou branku.

U tvého druhého gólu jste jeli znovu s Lukášem Žalčíkem a už to vypadalo, že chceš ještě přihrávat místo střely. Naštěstí ses rozmyslel.

Celou dobu jsem byl rozhodnutý, že mu to nahraju. Viděl jsem ale gólmana, který se už přesouval, tak jsem to vystřelil na první tyč a spadlo to tam.

Štěstí hodně pomohlo u gólů Pavla Mrni. Ty vás asi nakoply ještě víc že?

My jsme potřebovali něco takového. Zvedlo nás to. Když nás s Mrňousem po první třetině rozdělili, tak jsme si říkali, že když nám to nejde spolu, dáme aspoň gól každý zvlášť. No a oba jsme dali dva a otočili jsme to.

Jak bys popsal svůj osobní výkon v celém zápase? V první polovině utkání a v té druhé.

Na začátku jsem šlápl někomu na hokejku a vlastně jsem deset minut nehrál, protože se mi brousila brusle. Pak jsem naskočil, nebyl jsem v tempu. Ta hra celkově nebyla dobrá. Pak jsme si něco řekli v kabině a zvedli jsme to.

Teď vás v sobotu čeká Havlíčkův Brod, co od toho zápasu očekáváš?

Myslím, že to bude zatím po Boleslavi nejlepší soupeř. Takže očekávám dobrý zápas. Určitě po nás půjdou, nebudou tolik zatažení jako Beroun. Musíme podat určitě lepší výkon. Hlavně musíme chytit začátek, protože Brod už by si to pohlídal.

V loňské sezóně jsi ještě působil mezi Medvědy, jaký to byl návrat zpět do Berouna?

Hecovali jsme se před zápasem. Máme ale s klukama dobré vztahy, takže si přejeme. Za ty góly mě asi moc nemají rádi, ale je to v pohodě.

A co vzpomínky na působení v Berouně? Dobré nebo špatné?

Nechci nějak pomlouvat Beroun, ale v Litoměřicích je to lepší.