15. 9. 2012 | Jan Luňáček

Někdy je i malinko hodně, říká Ladislav Slížek

Kdo jiný by měl zhodnotit první utkání na domácím ledě v mistrovském utkání než kapitán týmu. Nikdo z fanoušků asi nebyl překvapen, když s kapitánskou páskou vjel i v letošní sezoně na led v čele svých kališníků hráč s číslem 26 na dresu útočník Ladislav Slížek.

Láďo, první utkání v letošní sezoně na domácím ledě a pro tebe opět s kapitánskou páskou. Jaký to byl z tvého pohledu zápas ?

Důležité je to, že jsme dnes získali tři body. Sice jsme sehráli dobré utkání i s Mladou Boleslaví, ale prohra nikoho nezajímá. Dnes jsme chtěli za každou cenu vyhrát, a to se nám povedlo. Písek sice nepodával v přípravě dobré výkony, ale přijel povzbuzen domácí výhrou v prvním mistráku nad Mostem. Věděli jsme, že nás asi bude čekat těžký soupeř, což se potvrdilo, ale myslím si, že tři body jsou zasloužený.

Máte za sebou dvě utkání v novém ročníku. Myslíš si, že se již ukázal výsledek přípravy na tuto sezonu?

Já si myslím, že je to ještě brzo. Odehráli jsme již některé věci, které jsme trénovali,ale po dvou zápasech se nedá zhodnotit celá příprava. Dnes bylo důležité získat tři body, což se nám podařilo. Zhodnotit přípravu budeme moci třeba po první čtvrtině soutěže, až se podíváme na tabulku. Myslím si, že příprava proběhla v pořádku. Vyhráli jsme asi osm zápasů a jen třikrát prohráli, teď je to na zápasy jedna ku jedné.

Dnes vám vyšla dobře první třetina, kdy jste vstřelili dvě branky. Druhá třetina byla trochu horší. Proč ?

Nemyslím si, že druhá třetina byla špatná. Hráli jsme několikrát v oslabení a soupeř nás dostal trochu pod tlak, což je logické. Pak jsme dostali po naší chybě hloupou branku, kdy jsme nepohlídali dorážku. Soupeř snížil na dva ku jedné a zápas pro nás nebyl jednoznačný. Když vyhráváte pouze o branku, tak je to složité a Písek se v tu chvíli trochu zvedl. V šatně jsme si k tomu něco řekli a myslím si, že třetí třetinu jsme odehráli výborně.

Byl jsi dnes spokojen se svým výkonem ? Párkrát chybělo málo, aby jsi se zapsal mezi střelce.

Někdy je i malinko hodně. Řeknu starou frázi. Je to jedno, že jsme nedal branku, hlavně že jsme 4 ku 1 vyhráli. Chybělo štěstíčko, ale bylo tam srdíčko.