Zápasové menu

Ani rozhodující zápas se bohužel hráčům Stadionu příliš nevydařil. Přes slibný začátek nakonec Louny převzaly otěže hry, a tu také ovládly. Litoměřický rezervní tým tak končí ve své premiérové sezóně na třetím místě Krajské ligy. Brány finále se tak v této, zpočátku skvěle rozehrané sezóně neotevřely.

SF3

0:5

0:2, 0:2, 0:1

HC Stadion Litoměřice - HC Slovan Louny

Branky a nahrávky: 8. M. Szakál (Panocha), 17. Salač (M. Szakál, Prokeš), 22. Dittrich (A. Szakál), 37. Salač (Panocha), 58. Salač (Panocha). Rozhodčí: Kalaš – Tauš, Danylets. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Průběh utkání: 0:5.

HC Stadion Litoměřice: Sklíba – Domin, Zedek, Vízner, Racek, Vyteček, France – Fábry, Pavlata, Rusý – Bejček, Purma, Krátký – Hruška, Kauschitz, Vaněk.

HC Slovan Louny: Charvát – Srb, Pospíšil, Szakál M., Hloucha, Vavrica, Šedivý – Prokeš, Dittrich, Gebelt, Veselák, Salač, Panocha, Szakál A.

Do dnešního utkání vstupovaly oba týmy vyrovnaným dojmem. Oba gólmani se museli hodně namáhat při střeleckém náporu. O trochu aktivnější byli domácí, kteří ovšem vůbec nemohli najít recept na lounského gólmana Charváta. Což byl rozdíl oproti lounskému týmu, který se v 8. minutě uvedl první gólovou trefou. Ve shrumáži hráčů před brankou Sklíby našel volné místečko Martin Szakál, který litoměřického gólmana bekhendem překonal. Hra poté přešla do konzistentně vyrovnaného stavu, střídavě se přesunujícího mezi oběma brankami. Velkou výhodou pro hosty bylo vyloučení Radka Rusého ve stejném čase, co se z trestné vrátil Srb. Slovan tak ihned začal ostřelovat Sklíbovu branku, načež od modré našel skulinu v brance Vlastimil Salač. Závěr třetiny ještě přinesl po jednom vyloučení na obou stranách, do kabin však po první třetině odcházel šťastnější hostující celek.

Byť druhá třetina začala dalším lounským gólem, díky přesilovým hrám se do hry daleko více dostali domácí hokejisté. V útočném pásmu se na několikrát pokusili o Charvátovo prostřelení, bohužel však neúspěšně. I Louny se často snažily pronikat do útočného pásma. K samotnému gólmanovi však prošly málokdy. Zrovna tak ale v závěru pomohly přesilovky i Slovanu. Ty ale Litoměřice obstojně bránily, tudíž ani na opačné straně nepřinesly žádné gólové vyústění. Gól tak padl až po jejich skončení. Lounský průnik volným prostorem do branky zakončil Vlastimil Salač. Konec třetiny pak již zásadního nepřinesl. Lounský tým v ní dvojnásobně navýšil své vedení.

Poslední třetina utkání přinesla oboustranně agresivnější hru, díky které se hráči častěji střídali na trestné lavici. Nejdelší trest však patřil lounskému Martinu Dittrichovi. Na střelecké šance ale tato perioda bohatá nebyla. Gólově se v ní ovšem prosadili pouze hosté. Po odchodu Šimona Sklíby na střídačku poslal puk do prázdné branky Vlastimil Salač. Slovan tak definitivně potvrdil své vedení, zároveň též obrátil stav celé série, po které postoupil do finálového souboje. V něm se setká s Mosteckými Lvy.

Ohlasy k utkání

Milan Buďa (HC Stadion Litoměřice): Dnešní zápas se absolutně nepovedl. Nasazení našich hráčů nebylo takové, jaké bych si představoval. Louny nás zcela přehrávaly kombinačně, ale i pohybem. Myslím si, že chtíč po vyhraném utkání byl z jejich strany daleko větší. Co se týče sezóny, myslím, že druhé místo je skvělý úspěch. Je nutné vzít si ta pozitiva, ale zároveň se poučit z chyb do dalších let.