Zápasové menu

Ve čtvrtek v podvečer nastoupili Litoměřice k dalšímu přípravnému utkání na ledě Karlových Varů, nováčka WSM Ligy. Energetici již od začátku vířili aktivitou a po devatenácti vteřinách se ujali vedení. Energie si celé utkání držela náskok, který se jí i přes mohutné dotahování Litoměřic podařil udržet.

Přípr.

4:2

2:0, 1:2, 1:0

HC Energie Karlovy Vary - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 1. Balán (Krejčí, Sičák), 16. Flek (Podlipnik), 23. Davídek (Kohout), 43. Beránek (Gríger, Balán) – 22. Miškář (Jandus), 36. Sýkora (Jirásek, Stříbrný). Rozhodčí: Zubzanda, Grech – Schopf, Belko. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. Střely na branku: 27:16. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.

HC Energie Karlovy Vary: Závorka – Krejčí, Sičák (A), Tomeček, Klejna, Martin Rohan, Podlipnik, Rulík, Kvapil – Rachůnek, Balán, Flek, Tomáš Rohan, Skuhravý (C), Gorčík, Kverka, Tuominen, Gríger, Beránek, Davídek, Kohout

HC Stadion Litoměřice: Klouček – Pavlas, Málek, Šesták, Smetana, Jebavý, Janduš, Havránek – Kalla, Hanták, Bílek, Pilař, Miškář, Řehoř, Kulda, Komárek, Pšenička, Jirásek, Zajan, Stříbrný, Sýkora

Energetici začali velmi dobře. Hned v první minutě naservíroval výtečný pas Stanislavu Balánovi obránce Krejčí a zkušený centr už dobře věděl, jak si proti brankáři poradit. Litoměřičtí se ale ani po prvním inkasování nijak nezalekli a snažili se o co nejrychlejší vyrovnání. Hrál se vyrovnaný hokej a drobnějšími šancemi na obou stranách, ale bez vážnějších momentů.

Tedy až do šestnácté minuty, kdy sudí nabídl domácím početní výhodu, v níž od modré velmi rychle našel kotouči cestu za Kloučkova záda Jakub Flek. To domácí celek nabudilo a hned vzápětí se síť vlnila znovu. Parádní dorážkou na bližší tyč se divákům pořádně představila nová posila, obránce Krejčí. Jenže sudí nakonec jeho branku neuznal pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Po první třetině tedy jen 2:0.

Ve druhém dějství prožila na začátku krušné chvíle tentokrát Energie. Sudí vyloučil po chvíli Jakuba Fleka a hosté se dočkali rychlého snížení. V přesilové hře se prosadil Patrik Miškář, který se protáhl mezi dvěma obránci a dělovkou z mezikruží propálil Závorku. Domácí soupeři však odvětili velice rychle.

Při jednom z brejků se puk odrazil do volného prostoru před brankou, kde jej našel Milan Davídek, který jen puk zasunul snadno bekhendem mezi brankářovi betony. Energie pak měla určitě navrch. Byla aktivnější a tvořivější. Nejblíže vsítění však byla jen po Beránkově dělovce, kterou zastavila tyč. Litovat toho mohli domácí zhruba pět minut před koncem, kdy dostal přesný pas doprostřed karlovarské třetiny Ondřej Sýkora, který měl mezi sebou a brankou už jen Závorku, jehož celkem hravě překonal.

Sudí hned na začátku druhé třetiny vyloučil dva hráče Litoměřic a domácí měli obrovskou šanci. A využili jí. Balánova sražená přihrávka se dostala do fantastické pozice přímo před branku k Ondřeji Beránkovi, ten nepochopitelně hledal ještě na zadní tyči Grígera, který mu ale puk zase vrátil, a tak mohl karlovarský šikula zakončovat do prázdné brány.

Od té doby už Energie dominovala, ale největší šanci měl přesto litoměřický Bílek, který ujel v jednu chvíli domácím bekům, ale nedokázal Závorku přechytračit. Hned vzápětí ale z brejku ujeli i dva domácí hráči, ale i jejich dobrou kombinaci zhatil výborný brankář. Tempo se následně ani nijak nezklidňovalo. Šest minut před koncem zápasu měl Pavel Miškář k dispozici trestné střílení, ale Závorka proti němu se svou vyrážečkou obstál. Až do konce zápasu už diváci sledovali velmi atraktivní hokej se šancemi na obou stranách, žádné branky už se však nedočkali.