Zápasové menu

První derby letošní sezóny rozhodl jedinou brankou David Merta, když v 25. minutě překonal Martina Michajlova. Kališníci se sice svorně snažili o otočení nepříznivého stavu, vytouženého gólu však nedosáhli.

Přípr.

1:0

0:0, 1:0, 0:0

HC Slovan Ústí n.L. - HC Stadion Litoměřice

Branka a nahrávky: 25. Merta (Volf, Brož). Rozhodčí: M. Novák, Místecký – Hynčica, M. Biedermann. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 622. Střely na branku: 31:35 (7:10, 12:16, 12:9). Průběh utkání: 1:0. Zakázaná uvolnění: 2:3. Ofsajdy: 6:6. Vyhraná vhazování: 47:25 (11:8, 23:8, 13:9).

HC Slovan Ústí n.L.: J. Dlouhý – Bernad, Husák, Vl. Brož, M. Vágner, M. Zdvořáček, R. Vaněk, Mlčoch, Hes – Smolka, Roubík, Melka – L. Volf, Vrdlovec, D. Merta – Uhlík, Musliu, Planý – Severa, Sladkovský, Gengel. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.

HC Stadion Litoměřice: Michajlov – Smetana, Havránek, Jandus, Šesták, Strejček, Myšák – I. Řehoř, Miškář, Havelka – Stříbrný, Šimeček, R. Pilař – Pšenička, J. Bečvář, do 30. Kulda – do 30. O. Sýkora, Kmošek, J. Dvořák – od 31. Jirásek, od 31. Zajan. Trenéři: Miloš Říha ml., Daniel Tvrzník.

Autorka reportáže: Jana Drbalová, HC Slovan Ústí nad Labem

Oba týmy vstoupily do utkání zlehka. V úvodní dvacetiminutovce se ani jeden z gólmanů příliš nezapotil. Výraznější šanci v podobě litoměřického přečíslení během šestnácté minuty zabránil Patrik Husák a do kabin se tak odjíždělo za nerozhodného stavu.

Druhá třetina byla pro diváky o poznání atraktivnější a domácí z přibývající aktivity dokázali vytěžit první branku zápasu. Úvodní oťukávanou v čase 24:54 utnul David Merta, který nikým nehlídaný mezi kruhy prostřelil litoměřického gólmana. Ani hosté ovšem nezaháleli. Na druhé straně se do samostatného úniku dostal Josef Stříbrný a Jan Dlouhý musel čelit nepříjemné střele. Závěr třetiny patřil opět Slovanu. Velká šance přišla z hole Pavla Smolky, který se z bezprostřední blízkosti snažil zdolat Martina Michajlova.

Třetí třetina již výsledek utkání nezměnila. Při závěrečné hře bez gólmana na straně hostí odvrátil hrozící nebezpečí Ondřej Smetana a Slovan si z prvního domácího představení po letní odmlce odnesl těsnou výhru 1:0.

Ohlasy k utkání

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): "Se zápasem jsme spokojení, jelikož jsme utkání odehráli s nulou. Na jednu stranu bylo k vidění hodně dobrých věcí, ale také se hráči dopustili i několika chyb. Je začátek sezóny a mnoho hráčů máme nových. Nováčci se do hry teprve dostávají, avšak pokud někteří budou chtít zůstat, tak budou muset přidat. Hlavním cílem do sezóny je se dostat do play-off a abychom neskončili brzy."

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): "Přestože se jednalo o první střetnutí letošního ročníku a Slovan nastoupil přeci jen v silnější sestavě, myslím si, že naši kluci podali dobrý výkon. Chtěli jsme vyzkoušet různé techniky, ale od poloviny zápasu nám už chyběly síly. Mladí hráči ukázali potenciál, což nám do vysílá pozitivní sezóny do mistrovských duelů."