Zápasové menu

Na B tým čekal nejdůležitější zápas této fáze sezóny. S Mosteckými Lvy se utkal o první místo v tabulce. Předchozí utkání, hrané v Litoměřicích, dokázali kališníci ovládnout. Bohužel nyní, i přes vyrovnanou první třetinu, postupně lovili ze své branky pět gólů, čímž nechali svého soupeře poodskočit na rozdíl třech bodů.

10. kolo

5:0

0:0, 2:0, 3:0

Mostečtí Lvi - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 28. Přeučil (Havlůj, Kunrt), 30. Nedrda (Čmolík), 41. Čmolík (Kunrt, Havlůj), 51. Čmolík (Kunrt, Nedrda), 58. Kousek (Plichta). Rozhodčí: Vlasák - Dyršmíd, Kopáč. Vyloučení: 5:4, navíc Komínek a Nedrda (MTL) - 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 5:0.

Mostečtí Lvi: Uher – Havlůj, Kunrt, Plichta, Kabeláč, Machač, Jonák – Přeučil, Čmolík, Nedrda – Komínek, Kousek, Šafařík – Smolík, Dalecký, Kalina – Bořík.

HC Stadion Litoměřice: Sklíba – Vízner, Zedek, Šikner, Vandas, Kolenatý, Krýsl, Vytejček – Domský, Cerman, Krátký – Pavlata, Magasanik, Rusý – Bejček, Purma, Kauschitz.

První třetina tohoto utkání přinesla oboustranně vyrovnanou hru. Jak Mostečtí Lvi, tak Stadion se dostávali do několika útočných příležitostí. Asi největší šanci měl v polovině třetiny Tomáš Vízner, který zakončoval přečíslení čtyři na jednoho. Jeho zpracování však nebylo příliš úspěšně, nepovedlo se mu správně převzít přihrávku. Další příležitost měli kališníci při dvojnásobné přesilovce, kdy musel mostecký gólman Uher čelit velkému množství střel. Vedení svého týmu pak udržel i v závěru třetiny, kdy se Zdeněk Purma protáhl přes dvojici obránců, zakončil však pouze do Uhrových betonů. V první třetině se ani jednomu týmu nepodařilo skoróvat.

Druhá i třetí třetina přinesly obdobný průběh. Převážnou většinu měl více ze hry domácí Most, který postupně nasázel za záda Šimona Sklíby pět gólů. V počátku třetiny měl jedinou šanci Litoměřic Radek Pavlata, jeho střela však pouze našla Uherovu lapačku. Od té doby na ledě měli převahu Mostečtí Lvi. Dostali se ke třem gólovým šancím, z nichž dvě dokázali poslat do branky. V prostřední z nich, ve které gól nepadl měl celý litoměřický tým hodně štěstí, když Šafařík místo trefy do odkryté branky přihrál Komínkovi, který už byl mimo střelecký úhel. Do konce druhé třetiny již Litoměřice nepředvedly vyloženější šanci a do kabin odcházely bohužel za nepříznivého stavu.

Hned počátek třetí třetiny nebyl pro kališníky nikterak příznivý, 57 vteřin po úvodním vhazování se prosadil Jakub Čmolík. Přesto se kališníci dostali k několika příležitostem. Jednu z největších měl Zdeněk Purma, na branku však nedokázal přesně zamířit. Dále se Uhera snažil bekhendem překonat Radek Rusý, brankář Mostu byl ale pozorný a celou šanci přečetl. Vší snahu kališníků však utnul čtvrtý mostecký gól, kdy při výhodě dorazil puk do branky Jakub Čmolík. Poslední, pátý gól Mostu padl již při litoměřické hře v šesti lidech bez brankáře. O poslední, již víceméně troufalý pokus kališníků se postaral 24 vteřin před koncem Radek Pavlata střelou z pravé strany.

Kališníci poprvé v sezóně padli ve venkovním prostředí, díky čemuž jim právě dnešní soupeř odskočil o tři body na prvním místě. Příležitost složit reparát však bude mít B tým již příští sobotu, kdy se doma představí proti Roudnici nad Labem.