Zápasové menu

Zápas přesilových her. Jedině tak by se dalo shrnout poslední derby letošní sezóny proti ústeckému Slovanu. Bohužel daleko více trestných minut měli hokejisté Litoměřic. I proto Ústečané, kteří už mají jen teoretickou šanci na postup mezi nejlepší osmičku dnešní zápas těsně ovládli.

46. kolo

3:1

1:0, 1:0, 1:1

HC Slovan Ústí n.L. - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 18. Severa (Brož, Kurka), 29. Kurka (Melka, Brož), 60. Severa - 43. Gaspar (Miškář). Rozhodčí: Škrobák, Kostourek - Belko, Kokrment. Vyloučení: 5:9, navíc Pavlík, Voženílek, Veselý a Miškář (všichni LTM) - 10 min (OT). Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 904. Střely na branku: 34:37. Zblokované střely: 15:7. Nejlepší hráči: Jiří Severa (ÚNL) - Jaroslav Šimeček (LTM) Vhazování: 41:43. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

HC Slovan Ústí n.L.: Volke – Brož, Kurka, Vágner (C), Weinhold, Vaněk, Zdvořáček – Melka, Severa, Davídek – Merta (A), Volf, Gengel (A) – Navarra, Krliš, Smolka – Markulinec.

HC Stadion Litoměřice: Škarek – Smetana (C), Gaspar, Jandus, Jebavý (A), L. Chalupa, Málek – Machala, Veselý, Pavlík – Šimeček, Hanták, Stříbrný – Pilař, Miškář, Voženílek – Toman, Václavek, Zajan.

Autor reportáže: Filip Vlček, slovanusti.cz

Do zápasu vlétli ústečtí hokejisté jako vítr a úvod utkání patřil jednoznačně Slovanu. Vypracovali si mnoho nadějných šancí, ale žádná z nich ke gólu nevedla. V polovině utkání se začali probouzet i hosté, kteří se také snažili tlačit do útoku, ale všechny vytvořené šance pochytal Volke. Dvě minuty před koncem první třetiny vypálil na litoměřickou branku od modré Brož, jehož střelu vyrazil Škarek pouze před sebe, kde puk pohotově dorazil do branky Jiří Severa a tak se Ústí ujalo vedení. Krátce na to ujel Severa litoměřické obraně, ale podruhé Škarka nepřekonal.

Úvod druhého dějství také kontrolovali ústečtí. Tento fakt podpořila tři litoměřická oslabení, z kterých vyústila i přesilovka pět na tři, kterou dokázal využit Jiří Kurka, když prostřelil Škarka. Po druhé obdržené brance se hosté probudili a drželi obranu Slovanu pod tlakem, ale ani při samostatném úniku Filipa Hantáka nedokázali skórovat. V závěru třetiny se dostal k nadějné střele Melka, ale ta nakonec pouze orazítkovala horní tyč.

Už dvě minuty po začátku třetí třetiny zahrávali ústečtí hokejisté opět přesilovku, ale následně ztratili kotouč na modré a do protiútoku se vydal Patrik Miškář, který předložil puk Michaelovi Gasparovi a ten dokázal prostřelit Volkeho. Obdržená branka sebrala domácím vítr z plachet a ti se následně museli urputně bránit nátlaku Litoměřic. Přes všechny pokusy se nedokázali Litoměřice prosadit a o výsledku severočeského derby nakonec definitivně rozhodl Jiří Severa, kterému se při soupeřově powerplay podařilo po vhazování vstřelit branku do prázdné klece až ze středního pásma. Zápas končí v poměru 3:1.

Ohlasy k utkání

Vladimír Machulda (HC Slovan Ústí nad Labem): Dnes jsme byli od začátku připraveni na kvalitního soupeře, ale podali jsme dobrý výkon. Myslím, že nám dost pomohlo, že mužstvo Litoměřic bylo nedisciplinované a hráli jsme hodně přesilovek. Stálo je to mnoho sil a jsem rád, že jsme nakonec zvítězili. Řekl bych, že jsme dnes více bojovali a byli jsme disciplinovanější.

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): Těžko se mi utkání hodnotí. Nedisciplinovanost tam z naší strany jistě byla. Dneska jsme se nedostali ke svému stylu hokeje, protože nás k němu soupeř nepustil. Na to abychom si s ním poradili nám chybí zkušenost, a to v zápase dnes bylo vidět. Mladí kluci začnou hrát po svém, dlouho držet puky, což soupeři vyhovovalo a nedostali jsme se příliš do rychlých protiútoků, na které jsme zvyklí. Přesto si myslím, že šancí jsme si vytvořili více než na jeden gól, ovšem zakončení nás trápí po celou sezónu. Dnes se to opět potvrdilo a na jeden gól se nedá vyhrát.