Zápasové menu

Přestože měli domácí herní převahu, málokdy dokázali vyzrát na hostujícího gólmana. Dlouhou dobu navíc drželi kališníci krok i výsledkově. O definitivním vítězství pro hokejisty Frýdku-Místku rozhodl až samý závěr třetí třetiny, kdy si jej góly Klimšy a Martynka pojistili.

43. kolo

3:6

1:3, 2:1, 0:2

HC Stadion Litoměřice - HC Frýdek-Místek

Branky a nahrávky: 9. J. Veselý (Kusý, Pavlas), 21. Řehoř (Bílek), 22. Machala (Hanták, Smetana) – 5. Štumpf (J. Kalus, Bajtek), 12. Zahradníček (Bartko), 19. Štumpf (Bajtek, Zahradníček), 37. Klimša (Kuťák), 59. Klimša (Bajtek), 59. Martynek (Mikulík, Kuťák) . Rozhodčí: Wagner, Barek - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 3:4, navíc Veselý (LTM) - 10 min OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 970. Střely na branku: 29:32. Zblokované střely: 8:14. Vhazování: 33:41. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:6.

HC Stadion Litoměřice: Král – Pavlas, Málek, Smetana, Gaspar, L. Chalupa, Jandus, Jeřábek – Kusý, Veselý, Bílek – Kadlec, Řehoř, Šimeček – Stříbrný, Hanták, Machala – Václavek, Pilař, Toman.

HC Frýdek-Místek: Strmeň – Zahradníček, Bartko, Pastor, Matyáš, Piegl, Stránský – Kalus, Bajtek, Štumpf – Kvasnica, Mikulík, Martynek – Kofroň, Kuťák, Klimša – Kafka, Przybyla, Franek.

Autorka reportáže: Barbora Koťová

Do úvodní třetiny vstoupili o něco lépe Rysi. Měli mírně aktivnější pohyb, a to se jim vyplatilo hned v páté minutě. Daniel Štumpf vyslal střelu na Tomáše Krále, kterému kotouč přeletěl nad lapačkou a Frýdek se tak ujal vedení. V osmé minutě si hráči Litoměřic zahráli přesilovku, kterou po necelé minutě dokázali využít. Jan Veselý dorazil odražený puk za brankovou čáru a vyrovnal na 1:1. Do konce třetiny se však hosté prosadili ještě dvakrát. Ve dvanácté minutě se skóroval Jan Zahradníček a na 1:3 zvýšil v přesilové hře střelec prvního frýdeckého gólu Daniel Štumpf. První třetina tak skončila za stavu 1:3.

Litoměřičtí hokejisté nastoupili do druhé dvacetiminutovky jako vyměnění. Byli lepší na puku a během dvou úvodních minut svou dvougólovou ztrátu dorovnali. Ve dvacáté první minutě se po přihrávce od Vítězslava Bílka prosadil Ivan Řehoř. O necelou půlminutu později se puku chopil Ondřej Machala, který se dostal do samostatného úniku a bez problémů překonal Jana Strmeně. Následně se do hry dostalo i hostující mužstvo a hra se tak přesouvala z jedné strany hřiště na druhou. Oba celky si vypracovávaly gólové příležitosti, ale ani jeden se ne a ne prosadit. Ve třicáté čtvrté minutě si Rysi zahráli přesilovku, ve které se jim ale vůbec nedařilo usadit se před brankou Tomáše Krále, a tak i jejich třetí přesilová hra zůstala nevyužita. Ve třicáté sedmé minutě hráli přesilovku domácí hráči. Za Královou svatyní ovšem upadl litoměřický kapitán a kotouče se chopil hráč Frýdku, který nahrál Davidu Klimšovi a ten litoměřickou chybu ihned potrestal. Do konce třetiny se už ani jeden z týmu neprosadil a ta tak skončila 3:4.

Třetí třetinu zahájili hráči Stadionu přesilovou hrou, která jim zbyla ještě z třetiny předchozí. Přestože si několik šancí vytvořili, srovnat nedokázali. Po skončení početní výhody si oba týmy vytvářely tlak na bránu. Další góly viděli diváci v Kalich Areně ale až v předposlední minutě utkání. V padesáté deváté minutě zkoušeli domácí hráči power play, kotouče se však zmocnili Rysi a do prázdné brány zakončil David Klimša. Za necelých dvacet vteřin se překonal Tomáše Krále Rostislav Martynek a Litoměřice tak podehly Frýdku-Místku 3:6.

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): Po posledních šesti utkáních, které jsme odehráli velice dobře musíme uznat, že náš dnešní výkon byl velmi špatný. Jediný světlý okamžik zápasu byl, když jsme srovnali ve druhé třetině na 3:3. Za výkon, který jsme dnes předvedli jsme nemohli brát body.

Jiří Juřík (HC Frýdek-Místek): Myslím si, že to bylo velmi vyrovnané utkání a bylo v něm vidět, že hrají sousedi v tabulce. Myslím, že kromě začátku druhé třetině, kde nám zápas trochu utekl, jsme hráli velmi disciplinovaně. Šance, které jsme si vytvořili, jsme proměnili, a i díky tomu jsme dotáhli tento zápas do vítězného konce.