Zápasové menu

Skvělý vstup do utkání bohužel nedokázali hráči Stadionu přetavit v gólovou trefu. V počátku méně aktivnější kladenští hokejisté začali čím dál tím více využít své šance. Svou první trefu v litoměřickém dresu si zajistil Martin Kadlec. První start v brance Litoměřic si připsal Adam Wolf.

35. kolo

1:8

0:0, 0:6, 1:2

HC Stadion Litoměřice - Rytíři Kladno

Branky a nahrávky: 56. Kadlec (Václavek, Bílek) – 26. Pekr (Machač, Přikryl), 28. Tůma (Kurjanov, Kaut), 31. Svedlund (Zikmund), 36. Pekr (Přikryl, Štindl), 38. Kubík (Machač, Veber), 40. Kurjanov (Tůma), 46. Kurjanov (Tůma), 48. Kurjanov (Pekr, Kloz) . Rozhodčí: Jechoutek, Kostourek – Lučan, Maštalíř. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:4. V oslabení: 0:1. Diváci: 1700. Střely na branku: 25:30. Zblokované střely: 13:10. Vhazování: 34:39. Průběh utkání: 0:8, 1:8.

HC Stadion Litoměřice: Král (36. Wolf) – Gaspar, Pavlas, Smetana, Jeřábek, Málek, Jandus – Kadlec, Miškář, Bílek – Řehoř, Václavek, Pilař – Kusý, Hanták, Valášek – Havelka, Veselý, Kantner - Šimeček.

Rytíři Kladno: Cikánek – Matula, Štindl, Štich, Kehar, Repe, Hořava, Veber – Redlich, Kaut, Zikmund – Kubík, Machač, Svedlund – Kloz, Kurjanov, Tůma – Strnad, Přikryl, Pekr.

Autorka repertáže: Barbora Koťová

Do první třetiny vstoupila obě mužstva velmi energicky. Hra se přesouvala od jedné brány k druhé a oba týmy si vytvářely gólové příležitosti. V páté minutě se hráči Stadionu na chvíli usídlili v obranném pásmu hostí, i přes některé krásné příležitosti se však neprosadili. V jedenácté minutě přišlo první vyloučení, a to ze strany domácích. Na trestnou lavici se na dvě minuty odebral Denis Kusý za hru vysokou holí. V této přesilové hře však soupeř nic moc nevymyslel a domácí ji tak přečkali bez újmy. V první části zápasu se ani jeden celek neprosadil a skóre tak bylo po dvaceti minutách 0:0.

Druhá třetina byla na góly příznivější, domácí fanoušky to ovšem moc nepotěšilo. Ve dvacáté páté minutě se domácí dostali do oslabení. Svou druhou přesilovou hru Rytíři bez většího zaváhání využili a Matěj Pekr dostal svůj tým do vedení 0:1. O pouhou minutu později se domácí dostali opět do oslabení za mnoho hráčů na ledě. Hosté potrestali i další přesilovku o druhou branku se zasloužil nejlepší kladenský střelec David Tůma. Ve dvacáté deváté minutě se hosté poprvé dostali do oslabení. Domácím se ale nepodařila přihrávka a kotouče se chopil hostující celek. Na 0:3 zvýšil švédský útočník Linus Anders Svedlund. Třicátá šestá minuta přinesla další vyloučení z mužstva Litoměřic. Že se dnes Kladnu přesilovky daří, potvrdily i následující minuty, ve kterých střelec prvního gólu Matěj Pekr zvýšil na 0:4. V brance domácích došlo ke střídání golmana a na místo Tomáše Krále se postavil Adam Wolf. Kladenská kanonáda ale zdaleka nekončila. Další dva góly přidali Adam Kubík a Anton Kurjanov. Druhá třetina tak skončila za stavu 0:6.

Do třetí dvacetiminutovky vstoupil tým Kladna o něco lépe. Ve čtyřicáté druhé minutě se domácím naskytla příležitost snížit skóre formou přesilové hry, tuto šanci ovšem nevyužili. Zato Rytíři nezaháleli a vstřelili další dvě branky. O obě se zasloužila ruská posila kladenského celku a střelec šestého gólu Anton Kurjanov, který si tak připsal v tomto utkání hattrick. V padesáté páté minutě došlo ke střetu mezi Ivanem Řehořem a Jakubem Strnadem, kladenský útočník za tento zákrok dostal pětiminutový trest + do konce utkání. V padesáté šesté minutě se domácí přeci jen dokázali prosadit, o jedinou kališnickou branku se postaral nováček v litoměřickém dresu Martin Kadlec. Litoměřice tak podlehly Kladnu 1:8.

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): Přestože se to po tomto výsledku nezdá, tak první třetinu jsme odehráli výborně. V druhé třetině byl řetězec špatně odehraných situací, které soupeř trestal. Skoro každou tuto situaci potrestal brankou. Měli jsme dvě technická vyloučení, první soupeř potrestal až ke konci trestu, druhé hned v úvodu. Poté jsme udělali chybu v naší přesilové hře a dá se říci, že se nám zápas úplně rozpadl. Rozpadlo se nám úplně všechno a soupeř si s námi dělal prakticky, co chtěl. Všechny nás mrzí, že jsme dostali takový výprask.

Pavel Patera (Rytíři Kladno): V první třetině jsme určitě nebyli lepším týmem a velice nás podržel golman. Litoměřice měly asi čtyři šance, my jsme neměli žádnou. V kabině jsme si k tomu něco řekli a od prvního gólu ve druhé třetině se klukům zvedlo sebevědomí. My jsme vstřelili pár pěkných gólů a soupeři se pak už těžko hrálo. Výsledek mi přijde možná až moc krutý.