Zápasové menu

Až samostatné nájezdy rozhodly o vítězi dnešního zápasu. V nich měli větší štěstí kladenští Rytíři. Kališníci tak z tohohle zápasu berou alespoň bod. Velkou míru na dnešním výsledku má gólman Tomáš Král, který vychytal velké množství pokusů kladenských hráčů.

9. kolo

1:2sn

0:0, 0:1, 1:0 - 0:0

HC Stadion Litoměřice - Rytíři Kladno

Branky a nahrávky: 50. Bílek (Zajan, Hanták) – 23. D. Tůma (Lenďák, Machač), rozh. náj. J. Kloz. Rozhodčí: Grech, Doležal - Votrubec, Hejl. Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 1340. Střely na branku: 1:1. Zblokované střely: 18:13. Hity: 11:4. Vhazování: 23:47. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

HC Stadion Litoměřice: Král – Jeřábek, Pavlas, Smetana, Kvasnička, Jebavý, Strejček – Jirásek, Veselý, Bílek – Stříbrný, Šimeček, Helt – Pilař, Miškář, Kantner – Zajan, Hanták, Komárek.

Rytíři Kladno: Kopřiva – Hořava, Lenďák, Kehar, Štindl, Štich, Zelingr – Strnad, Kubík, Matula – Zikmund, Svedlund, Lorraine – Kloz, Machač, Tůma – Redlich, Kaut, Kružík.

Od první chvíle zápasu měli převahu kladenští hokejisté. Kališníci se sice též dostali k několika šancím, ty však nebyly příliš důrazné. Brankář Kopřiva s nimi neměl příliš obtíží. Úvodní část také přinesla velké množství herních přerušení, což uškodilo spíše domácím hokejistům. Litoměřice se nedostaly k výraznější šanci. Kladno sice k několika ano, asi největší měl David Tůma v polovině třetiny, kterému se povedl sólo únik směrem ke Královi. Ten jeho střelu vyrazil. Celá úvodní perioda nepřinesla útočný hokej, naopak hře nechybělo hodně bojovnosti, na obou stranách.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji domácí hokejisté. Již v 23. minutě však byli zaskočeni úvodní kladenskou brankou. Nenápadné nahození na Královu branku dokázal tečovat za gólmanova záda David Tůma. Rytíře tato branka nabudila k další útočné aktivitě. Dvě minuty od úvodního gólu mohl David Tůma skórovat podruhé, bekhendovou kličku však nedokázal dotáhnout do konce. Tomáš Král poté tuto šanci zastavil. Převaha Kladna nadále pokračovala, ovšem v 29. minutě mohlo být vyrovnáno. Jako ve všech dosavadních akcích, i v této měl prsty David Tůma, který srazil puk na branku. Miroslav Kopřiva však dokázal včas kotouč betony vyrazit. V polovině druhé třetiny se k vážnější šanci dostali i domácí hokejisté. Jan Veselý se utrhl za kladenskou obranu, zakončoval však nepřesně. Až do konce třetiny se hrálo střídavě před oběma brankami. Oba týmy si však nevytvořili takovou šanci, která by přímo ohrozila jednu či druhou svatyni soupeře.

Třetí třetinu zpočátku režírovali domácí hokejisté. O úvodní šance se postarali Jan Veselý s Patrikem Miškářem, ovšem do přesného zakončení se nedostali. Litoměřicím však opět dělaly problém přesilové hry. Oslabené Kladno v nich převzalo dirigentskou taktovku a dokázalo všechny bez sebevětších problémů ubránit. Od poloviny třetí třetiny se znovu dostali kališníci do hry. Vítězslav Bílek nastartoval svou šancí ze 47. minuty, kdy se rychle objevil před Kopřivou a vystřelil na něj puk. Kladenský brankář jej pouze vyrazil ramenem. Ovšem Vítězslav Bílek se nevzdal a o dvě minuty později využil zmatku před Kopřivou. Bez jeho vědomí poslal přesně kotouč do kladenské svatyně. Nedlouho poté však mohlo Kladno znovu jít do vedení. David Tůma se objevil osamocen před Králem, v klíčovém momentu však minul. Další kladenská šance proběhla v 53. minutě, kdy se exústeckému i exlitoměřickému duu Kloz – Tůma povedlo proklouznout do útočného pásma. Zde Jan Kloz našel Davida Šticha. Bývalý hráč Mladé Boleslavi či Liberce poté prudce vypálil od modré, Král vyrazil puk nad brankou. I Litoměřice se snažily o stržení výsledku na svou stranu. Filip Helt se pokusil o dorážku odražené střely, ovšem Kopřiva se rychle přesunul a kotouč zastavil. Jiná šance poté k vidění nebyla, hra tedy pokračovala prodloužením, posléze i nájezdy.

O první výraznou šanci prodloužení se postaralo postupně duo Jan Veselý a Josef Stříbrný. Oba se nedlouho po sobě snažili překonat Kopřivu, ovšem neúspěšně. Ve zbytku prodloužení kališníky velmi podržel Tomáš Král, který vychytal velké množství kladenských šancí. V samostatných nájezdech byl k vidění gól až v druhé třetině. Střelou mezi betony dokázal Krále překonat Petr Štindl. Ve čtvrté sérii dokázal stav srovnat blafákem Jan Veselý. Definitivně však ve prospěch Kladna rozhodl utkání střelou k tyči Jan Kloz.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Dnes jsme nastoupili proti hodně nepříjemnému soupeři. Kladno letos hraje velice organizovaně a hodně jednoduchý hokej, těžko se proti nim prosazuje. Jsme velice rádi, že jsme ve třetí třetině dokázali srovnat. Nájezdy jsou už jen loterie. Kopřiva je velice zkušený golman, klukům jsme radili ať chodí přímo do střelby, protože on na nějaké naznačení moc nereaguje. Bohužel jsme se netrefovali. Porazit Kladno 2:1 by bylo výborné, ale i bod je pro nás velice cenný. Kladno je jedním z favoritů soutěže, my jsme celý zápas bojovali a jsme spokojeni s tím, co jsme dneska předvedli.

Pavel Patera (Rytíři Kladno): Myslím si, že remíza po šedesáti pěti minutách byla spravedlivá. Dostali jsme se do vedení, ale potom mi přišlo, že jsme se zbytečně stáhli do obrany. Litoměřice po naší několikáté chybě zaslouženě vyrovnaly. Nájezdy pak byly jen o štěstí.